MEN'S GUIDE

Μάθε πως τα ζεστά ντους σε βοηθούν να μείνεις fit και το καλοκαίρι

Έχει άπειρη ζέστη αλλά δεν χρειάζεται να το βάζεις κάτω. Το να εγκαταλείψεις την προπόνηση επειδή είναι ζεστά είναι απλά μια φτηνή δικαιολογία και το ξέρεις πολύ καλά. Για να κάνεις πάντως λιγάκι πιο αποδοτική την προπόνησή σου αυτό το διάστημα υπάρχει τρόπος και είναι τα καυτά ντους. Ναι, καλά διάβασες. Γύρνα τη βρύση στο ζεστό νερό και μπες στη μπανιέρα.

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται η εξήγηση είναι απλή: Κάνοντας καυτό μπάνιο εγκλιματίζεσαι καλύτερα στη ζέστη και καθώς το σώμα ιδρώνει περισσότερο απελευθερώνει την εσωτερική θερμότητα. Επίσης καθώς προσαρμόζεται πιο γρήγορα στις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες αντέχεις περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες.

Σε μια πρόσφατη έρευνα σε δρομείς που προετοιμάζονταν για αγώνα 5 χλμ, παρατηρήθηκε ότι έπειτα από 5 συναπτές μέρες προπόνησης στη ζέστη, βελτιώθηκε κατά 6,5% η απόδοσή τους, συγκριτικά με πριν που φορούσαν παγωμένα ρούχα λίγο προτού ξεκινήσουν.

Αυτό που προτείνει ο επικεφαλής της μελέτης είναι να κάνεις ένα καυτό μπάνιο μισή ώρα έπειτα από ένα μισάωρο τρέξιμο.

Μακροπρόθεσμα θα διαπιστώσεις ότι η αντοχή στη θερμότητα αξίζει τον κόπο. Η προπόνηση σε υψηλές θερμοκρασίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, ενισχύει τη μυοσκελετική δύναμη και μειώνει την εσωτερική θερμοκρασία. Επίσης κατ' άλλους κάνει πιο εύκολη την προπόνηση στο κρύο.

Δεν χάνεις τίποτα πάντως να το δοκιμάσεις.

Πηγή: gr.askmen.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!