MEN'S GUIDE

Μελέτη δείχνει πως το περιστασιακό σεξ συνδέεται με τους φίλους σου

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος, που στατιστικές μελέτες έχουν δείξει πως πολλοί κάνουν περιστασιακό σεξ με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα σε σύγκριση με άλλες περιόδους μέσα στο χρόνο.

Μάλιστα πολλές μελέτες έχουν συνδέσει το περιστασιακό σεξ και με την κατανάλωση αλκοόλ που είναι αυξημένη την περίοδο των διακοπών.

Τώρα μια μελέτη του περιοδικού Journal of Sex Research έρχεται να δείξει πόσο επηρεαζόμαστε από τους φίλους μας σε ζητήματα που αφορούν στο σεξ και δη στο περιστασιακό σεξ.

Σε αυτήν συμμετείχαν φοιτητές τριών μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έρευνας γύρω από την κατάχρηση αλκοόλ. Οι φοιτητές δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε ερωτική επαφή ή έστω είχαν φιληθεί τον τελευταίο χρόνο με άτομα που δεν ήταν "in a relationship" και αυτό συνέβη μετά ένα γερό μεθύσι (για την ιστορία τα ποτά ήταν 5 ή/και παραπάνω για τα αγόρια, 4 ή/και παραπάνω για τα κορίτσια).

589 από τους φοιτητές, που συμμετείχαν, ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Σχεδόν οι μισοί (51%) ήταν αγόρια και σε συντριπτικό ποσοστό (82% εκτός σχέσης)

Όπως αναφέρει το gr.askmen.com που παρουσιάζει την εν λόγω μελέτη, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η συμπεριφορά των φίλων τους επηρέαζε και τις δικές τους συνήθειες στην ερωτική τους ζωή.

Όσο πιο πολλές παρτενέρ είχαν οι φίλοι τόσες περισσότερες επεδίωκαν και αυτοί. Η μίμηση των φίλων, φάνηκε ότι ίσχυε όταν θεωρούνταν θετικές τις συμπεριφορές τους σχετικά με το σεξ. Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας για τουλάχιστον μια αρνητική επίπτωση (λύπη, απώλεια φίλων, εσωτερική σύγκρουση και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα) και ταυτόχρονα μείωνε τη συχνότητα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Και αυτό, γιατί, όπως φαίνεται, μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία, κάποιος αλλάζει στάση σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του με το άλλο φύλο.

Άλλα κίνητρα για περιστασιακό σεξ, όπως η επιθυμία του να μην δεθούν με μία σύντροφο, συνδέονται με μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών παρτενέρ χωρίς δεσμεύσεις. Επίσης, τα άτομα που δήλωσαν ότι η εναλλαγή συντρόφων είναι κάτι που τους προκαλεί ευχαρίστηση και κάνει πιο διασκεδαστική τη ζωή τους, είχαν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις.

Ωστόσο η χρησιμοποίηση του σεξ ως αντίδοτο στη μοναξιά ή σαν μέσο για να νιώσουν πιο ελκυστικοί οδηγούσε σε περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!