MEN'S GUIDE

Γουστάρεις ακόμη την πρώην σου; Έρευνα λέει πως δεν είσαι ο μόνος

Κόντρα στη γενική πεποίθηση πως οι γυναίκες είναι αυτές που συναισθηματικά παραμένουν πιο συχνά... προσκολλημένες σε πρώην ερωτικούς συντρόφους τους, μια μελέτη έρχεται να πει πως οι άντρες είναι αυτοί που πιο συχνά συνεχίζουν να γουστάρουν τις πρώην τους ακόμα και αν αυτές δεν συμμερίζονται τα αισθήματά τους.

Συγκεκριμένα σε σχετικό άρθρο του  gr.askmen.com διαβάσαμε πως έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Γκρατζ στην Αυστρία και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Social Psychological and Personality Science υποστηρίζει ότι οι άντρες γουστάρουν τις πρώην τους περισσότερο απ' ότι εκείνες εκείνους, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να αναζητούν διακαώς επανασύνδεση μετά τον χωρισμό.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 295 ετεροφυλόφιλα άτομα, άντρες και γυναίκες, να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, διαλέγοντας από το 1 έως το 10, σχετικά με το πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με ερωτήσεις τύπου «Ο/η πρώην παρτενέρ μου έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά», «Αποφεύγω να αγγίζω τον/την πρώην μου», «Όταν σκέφτομαι τον/την πρώην μου θυμώνω». Όπως διαπίστωσαν, οι άντρες συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους διατηρούσαν μία σαφώς πιο θετική στάση απέναντι στις πρώην τους συγκριτικά με τις γυναίκες.

Η άποψη της ειδικού

“Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άντρες είναι πιο ανοιχτοί στην σεξουαλική τρυφερότητα και οικειότητα απ' ό,τι είναι οι γυναίκες. Συνεπώς αναζητούν την ευχαρίστηση που θα τους προσφέρει μία ερωτική βραδιά με την πρώην τους», σημειώνει η Ursula Athenstaedt, καθηγήτρια ψυχολογίας και εκ των συγγραφέων της έρευνας και συνεχίζει: «Μία δεύτερη εξήγηση ότι απλά τους λείπει η πρώην σύντροφός τους, πους τους φρόντιζε και τους αγαπούσε κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και τώρα θέλουν να νιώσουν ξανά αυτά τα συναισθήματα αποζητώντας τη φιλία της».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!