MEN'S GUIDE

Νέα έρευνα έρχεται να δώσει απαντήσεις για το ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος πέους

Το μήκος και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με τη μορφολογία και τις διαστάσεις ενός πέους, είναι ένα θέμα που δείχνει να απασχολεί τον ανδρικό πληθυσμό, μάλλον εδώ και χιλιετίες και οι σύγχρονες έρευνες καταγράφουν πως τα άγχη που σχετίζονται με το μέγεθος του ανδρικού μορίου είναι βασική πηγή στρες για πολλούς άντρες.

Αυτό καταγράφεται και στη διαρκή αύξηση των αντρών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επεμβάσεις όπως η επιμήκυνση πέους.


Ποιό όμως είναι το ιδανικό μέγεθος πέους;

Στο gr.askmen.com διαβάζουμε πως μία σχετική μελέτη που πραγματοποίησαν από κοινού ερευνητές του UCLA και του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, εξάγει συμπεράσματα που έρχονται για να καταρρίψουν μια σειρά από δημοφιλείς μύθους.

Πρώτον, το μέγεθος πέους που οι γυναίκες θεωρούν ιδανικό είναι μόλις μεγαλύτερο από τον μέσο όρο (με δεδομένο, φυσικά, ότι ένα φυσιολογικό σε μέγεθος πέος έχει μήκος γύρω στα 15 εκατοστά και περίμετρο στη βάση του γύρω στα 12,5 εκατοστά). Επιπλέον (και εδώ βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης), το αν το μέγεθος ενός πέους θεωρείται «ιδανικό» εξαρτάται και από τη σχέση που έχει η εκάστοτε κυρία με τον άντρα με τον οποίο πρόκειται να βρεθεί στο κρεβάτι, δηλαδή με το αν αυτή διατηρεί μαζί του σταθερό δεσμό ή αν πρόκειται για περιστασιακό εραστή.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας -και αφού οι εθελόντριες εξέτασαν προσεκτικά μια ομάδα από ομοιώματα αντρικών μορίων που είχαν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή- το ιδανικό πέος που πρέπει να διαθέτει ο μόνιμος σύντροφος μιας γυναίκας πρέπει να έχει μήκος 16 εκατοστά ενώ η περιφέρειά του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 12 εκατοστά. Ωστόσο, όταν οι συμμετέχουσες στην έρευνα ρωτήθηκαν για το ιδανικό μέγεθος που πρέπει να «κουβαλά» (sic) ένας περιστασιακός εραστής, τότε αυτές δήλωσαν ότι ο «εξοπλισμός» του εκάστοτε τυχερού θα πρέπει να έχει μήκος κατά μέσο όρο 16,3 εκατοστά και περιφέρεια 12,7.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, οι ερευνητές των δύο αμερικανικών πανεπιστημίων κατέληξαν στο -ενδιαφέρον, είναι η αλήθεια- συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών επέλεγε λιγότερο «προικισμένους» άντρες ως μόνιμους συντρόφους, πολύ απλά γιατί η σεξουαλική συνεύρεση με τους άντρες αυτούς ήταν πιο εύκολη από ανατομικής άποψης. Επιπλέον, οι επιστήμονες των δύο αμερικανικών πανεπιστημίων υπέθεσαν ότι επειδή οι γυναίκες έχουν την τάση ν' απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο με τον μόνιμο σύντροφό τους, επιλέγουν άντρες πιο «προικισμένους» για να κάνουν περιστασιακό σεξ θεωρώντας ότι το μεγαλύτερο μέγεθος στην περίπτωση αυτή θα τις «αποζημιώσει» για την έλλειψη οικειότητας που θα νιώσουν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεύρεσης.

Επιπλέον, μια ακόμη ενδιαφέρουσα διαπίστωση που προέκυψε από τη συγκεκριμένη μελέτη είναι ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να θυμούνται τα ανδρικά μόρια που έχουν συναντήσει (sic) κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού τους βίου πιο μικρά απ' όσο αυτά είναι στην πραγματικότητα. Μάλιστα, για τους ερευνητές, η σημαντική αυτή λεπτομέρεια ίσως και να κρύβεται πίσω από τις φοβίες και τις ανασφάλειες που αναπτύσσει μια σημαντική μερίδα αντρών ως προς το μέγεθος του μορίου τους -φοβίες και ανασφάλειες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και «αρσενικά» με απολύτως κανονικό ως προς το μέγεθος πέος στην αναζήτηση αυξητικών μεθόδων.

Τέλος, οι ερευνητές σημείωσαν ότι παρότι το μέγεθος του πέους δεν επηρεάζει απαραίτητα ζητήματα όπως η ποιότητα των οργασμών ή τη σεξουαλική επιθυμία, εντούτοις οι άντρες που νιώθουν λιγότερο ικανοποιημένοι από το μέγεθος της «προίκας» τους έχουν την τάση να παρουσιάζουν πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα. Ο λόγος; Ένας άντρας με μικρότερο πέος νιώθει μειωμένη σεξουαλική αυτοπεποίθηση, γεγονός που με τη σειρά του επηρεάζει και τις επιδόσεις του στο κρεβάτι.

Το οριστικό συμπέρασμα όλων αυτών; Τελικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη τους αριθμούς και τις στατιστικές, αφού η «σιγουριά» -και ως εκ τούτου, η απόλαυση- που νιώθει κανείς στο κρεβάτι (ή στον καναπέ, ή στο τραπέζι της κουζίνας ή στο γραφείο ή οπουδήποτε αλλού του έρθει «όρεξη», τέλος πάντων...) ξεκινάει από το (πάνω) κεφάλι.

Οπότε ναι, μπορείς πλέον κι επισήμως ν' αφήσεις τη μεζούρα στην ησυχία της...

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!