MEN'S GUIDE

Αυτά είναι τα πιο χρήσιμα tips για ασφαλές και ομοιόμορφο μαύρισμα

Αν εκθέσεις το σώμα σου στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, είναι βέβαιο πως θα αρχίσεις να μαυρίζεις, αλλά για να αποφύγεις ηλιακά εγκαύματα και για να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο μαύρισμα με διάρκεια, μάθε τί πρέπει να κάνεις.

  • Χρησιμοποιείς πάντα αντηλιακό – Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό όταν θέλεις να μαυρίσεις στον ήλιο, αλλά η χρήση ενός SPF 30 είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματός σου και θα μπορείς ακόμα να μαυρίσεις μέσω αυτού. Εφάρμοσε το αντηλιακό μέσα σε 20 λεπτά από την έκθεση στον ήλιο και επανέλαβε κάθε δύο ώρες.
  • Αλλαγή θέσεων – Πρέπει να αλλάζεις θέσεις κάθε 20 λεπτά για να αποφύγεις το κάψιμο σε ορισμένες περιοχές και σε άλλες περιοχές που δεν μαυρίζουν καθόλου.
  • Χρησιμοποίησε φυσικά έλαια – Εκτός από τη χρήση αντηλιακού, κοίταξε να εφαρμόσεις φυσικό έλαιο όπως λάδι αβοκάντο ή λάδι καρύδας για να ενυδατώσεις το δέρμα σου και να δώσεις στο μαύρισμά σου μια λαμπερή λάμψη.
  • Σωστή ώρα μαυρίσματος – Για να προσπαθήσεις να προστατεύσεις περαιτέρω το δέρμα σου κατά το μαύρισμα, θα πρέπει να επιλέξεις να μαυρίσεις το πρωί ή μετά τις 3 μ.μ. Ο ήλιος είναι πιο δυνατός μεταξύ 12 μ.μ. και 3 μ.μ., επομένως θα πρέπει να αποφύγεις το μαύρισμα μεταξύ αυτής της ώρας.
  • Κάνε απολέπιση – Είναι καλή ιδέα να κάνεις απολέπιση πριν το μαύρισμα. Το δέρμα που δεν έχει απολεπιστεί είναι πολύ πιθανό να ξεφλουδίσει, αφήνοντάς σου ένα ανομοιόμορφο μαύρισμα.
  • Μην κάνεις ηλιοθεραπεία κάθε μέρα – Αν και η προσπάθεια να μαυρίσεις σε μια εβδομάδα μπορεί να σε περιορίσει, δεν πρέπει ποτέ να μαυρίζεις κάθε μέρα. Θα πρέπει, λοιπόν, να μαυρίζεις μόνο για 3 ημέρες από μια ολόκληρη εβδομάδα.
  • Δώσε βάση και στη διατροφή. Τα καροτενοειδή, βοηθούν στο μαύρισμα και υπάρχουν κατά βάση σε πορτοκαλο-κίτρινα φρούτα και λαχανικά (και πράσινα φυλλώδη), όπως το καρότο (καροτένια), η ντομάτα (λυκοπένιο), τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, το καρπούζι και το πεπόνι, το μάνγκο, οι πιπεριές, οι κολοκύθες, το μπρόκολο και το σπανάκι. Μάλιστα φαίνεται ότι τα καροτενοειδή προστατεύουν το δέρμα από τους διάφορους ερεθισμούς και τις πανάδες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!