MEN'S GUIDE

Ένας εκατομμυριούχος προτείνει έξι "τεχνικές" για να γίνει πλούσιος

Πολλοί άντρες ονειρεύονται να γίνουν πλούσιοι, αλλά ίσως δεν ξέρουν πως να το πετύχουν. Πάντως ένας εκατομμυριούχος ισχυρίζεται πως υπάρχουν συνολικά έξι τρόποι για να αποκτήσεις πολλά χρήματα στη ζωή σου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε άρθρο του equire.gr ένας -εκατομμυριούχος- πρώην εργαζόμενος της Wall Street που όμως διατηρεί την ανωνυμία του, υπάρχουν έξι τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά, μακροχρόνια, μόνο μία από αυτές μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά προς οικονομικό όφελός σου.

Οι 6 τεχνικές απόκτησης πλούτου

Ο πρώτος τρόπος για να γίνεις πλούσιος, αν δεν έχεις γεννηθεί αποτέτοιος, είναι το να παντρευτείς το χρήμα, όχι το ίδιο, αλλά ένα άτομο που να το φυσάει το παραδάκι, όπως στο περίπου ήταν το concept της ταινίας Πως να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο, του 1953, με τη Marilyn Monroe. Ο επόμενος είναι να το κληρονομήσεις, ενώ ο τρίτος να εκμεταλλευτείς ένα μοναδικό ταλέντο που έχεις.

Οι τρεις τελευταίες από τις τεχνικές που (υποτίθεται) ότι μπορούν να σε κάνουν πλούσιο, είναι το να είσαι τυχερός (ωραία τεχνική), το να διαθέτεις ή να ηγείσαι μίας επιτυχημένης επιχείρησης και το να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα από όσα βγάζεις, με αυτά που σου περισσεύουν να τα επενδύεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα (σωθήκαμε). 

Μπορούν όμως όλες αυτές οι τεχνικές να λειτουργούν για πάντα υπέρ σου; Όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο ανώνυμο εκατομμυριούχο, μόνο μία μπορεί να σε εξασφαλίζει επ' άπειρον. Πρόκειται γι' αυτήν της αποταμίευσης και επένδυσης (το πιάσαμε το υπονοούμενο, θα πεθάνουμε πτωχοί). 

Γιατί οι άλλες τεχνικές είναι επισφαλείς

Γιατί οι άλλες τεχνικές, όμως, δεν μπορούν να έχουν επιτυχία, μακροχρόνια; Αν γεννηθήκαμε πλούσιοι ή αν κληρονομήσουμε κάποια στιγμή μία μεγάλη περιουσία, ακόμα και αν από τύχη κερδίσουμε στο λαχείο, σε περίπτωση που δεν διαχειριστούμε τα χρήματα που βρέθηκαν στα χέρια μας σωστά, αργά ή γρήγορα, θα τελειώσουν. Να μην μιλήσουμε για τα διαζύγια, τα ταλέντα που πεθαίνουν στην ψάθα και τις σπουδαίες επιχειρήσεις που μετά από χρόνια παρακμάζουν, ενώ οι ηγέτες τους 'καρατομούνται' στην πρώτη ευκαιρία.

Το πρωτόκολλο του καλού επενδυτή

Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, καθώς το χρήμα όταν 'κάθεται' χάνει την αξία του, παρόλα αυτά, βέβαια, ενέχουν ένα ρίσκο. Για να γίνεις, λοιπόν, εκατομμυριούχος, θα πρέπει να είσαι μετριοπαθής ως προς τους επενδυτικούς κινδύνους που παίρνεις και πάντα οι αποφάσεις σου να λαμβάνονται έπειτα από αναλυτική έρευνα.

Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να επενδύεις όλα σου τα χρήματα σε έναν κλάδο αλλά σε πολλούς. Έτσι, σε περίπτωση που κάτι πάει κάπου στραβά, δεν θα τα χάσεις όλα.

Το ίδιο έκαναν όχι οι απλοί εκατομμυριούχοι αλλά οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos, ο Bill Gates και ο Warren Buffet. Την περιουσία τους την έφτιαξαν επενδύοντας τα χρήματά τους σε ιδέες άλλων, εταιρείες και επενδυτικά funds. Αν τα άφηναν να ξεκουράζονται στην τράπεζα, τώρα θα ήταν φτωχότεροι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!