MEN'S GUIDE

Υπάρχουν κάποιες στάσεις σεξ που λειτουργούν ως αγχολυτικά

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως το σεξ μπορεί πραγματικά να μειώσει τα επίπεδα στρες και γενικά βοηθά στην υγιή ψυχολογική κατάσταση όλων των ενηλίκων, ωστόσο μια ειδικός στο σεξ, εξηγεί πως ανάλογα το τί είναι αυτό που σου προκαλεί άγχος, μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένες στάσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες.

H ειδική σεξοθεραπεύτρια Vanessa Marin, σε σχετικό άρθρο του gr.askmen.com προτείνει συγκεκριμένες στάσεις σεξ, που μπορούν να σε βοηθήσουν να μετριάσεις το στρες που σου προκαλούν διαφορετικές καταστάσεις στην καθημερινότητά σου.

Αν είσαι αγχωμένος με τη δουλειά σου

Όταν τα πράγματα στο γραφείο είναι ζόρικα, όταν τσακώνεσαι διαρκώς με το αφεντικό σου και αδυνατείς να συνεργαστείς με τους συναδέλφους σου, είναι πολύ πιθανόν να νιώσεις κατάπτωση και να δεις την ψυχολογία σου να πιάνει πάτο. Η ιδανική στάση για να την ανεβάσεις είναι αυτή που συνοπτικά περιγράφεται με τη φράση «στα τέσσερα». Εφόσον η σύντροφός σου συμφωνεί και αισθάνεται άνετα μ' αυτό, δοκίμασε να «ξεσπάσεις» όσο πιο έντονα και σκληρά μπορείς. «Η συγκεκριμένη στάση θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το στρες δίνοντάς σου μια αίσθηση κυριαρχίας και παντοδυναμίας. Επιπλέον, θα σου χαρίσει την ασφάλεια του ελέγχου που σου λείπει από τη δουλειά σου», αναφέρει η Marin.

Αν είσαι αγχωμένος για την φυσική σου κατάσταση

Να θυμάσαι αυτό: το πιθανότερο, είναι ότι είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον εαυτό σου - στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες δεν δίνουν δεκάρα για το αν έχεις τους κοιλιακούς του Ryan Reynolds. «Μπορώ να διαβεβαιώσω πως η σύντροφος σου δεν ανησυχεί για το μέγεθος της κοιλιάς σου. Απ' τη στιγμή που σε έχει επιλέξει, θέλει απλώς να είναι μαζί σου» λέει η Marin. Αν, παρόλα αυτά, εσύ δεν αισθάνεσαι πολύ άνετα γυμνός μαζί της, τοποθέτησέ τη από πάνω σου και επιδίωξε διαρκή οπτική επαφή. Είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί - θα σε κοιτάξει στα μάτια και πουθενά αλλού. «Ένας ακόμα σύμμαχός σου είναι το σεξ στα τέσσερα», συμπληρώνει η Vanessa.

Αν είσαι αγχωμένος επειδή έχεις πολλά να κάνεις

Είναι αυτές οι σκέψεις που σου δημιουργούν πονοκέφαλο. Έχεις τη δουλειά. Το γυμναστήριο και το σούπερ μάρκετ. Τους φίλους σου που γκρινιάζουν επειδή δεν σε βλέπουν και εκείνη που γκρινιάζει επειδή δεν συμβαδίζει το πρόγραμμα σας. Και όλο αυτό σε τρελαίνει. Η Marin ξέρει ότι η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι το σεξ. Πιο συγκεκριμένα, το σεξ σε στάσεις που απαιτούν περισσότερη συγκέντρωση, έτσι ώστε το μυαλό σου να μην εστιάζει στους προβληματισμούς της καθημερινότητας. Για να μην το υπεραναλύσουμε, κάνε σεξ σε όποιες όρθιες στάσεις αντέχουν τα πόδια σου και τα μπράτσα σου.

Αν είσαι αγχωμένος για τη σχέση σου

Υπάρχουν στιγμές που τα ζευγάρια έχουν τις διαφορές τους. Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι να κάνεις πράγματα για να ανάψει ξανά η σπίθα. Μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως την πρώτη φορά που γνωριστήκατε, αλλά το καλό σεξ θα κρατήσει τη σχέση σας ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Και για τέτοιες περιπτώσεις, η Vanessa Marin συνιστά το παραδοσιακό ιεραποστολικό. «Είναι η στάση που προσφέρει άμεση σωματική, οπτική και συναισθηματική επαφή. Αγκαλία και σεξ μαζί».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!