MEN'S GUIDE

Έρευνα σου δίνει ένα καλό λόγο για να μην ξυρίζεις την... ευαίσθητη περιοχή σου

Υπάρχουν πολλοί άντρες, που επιλέγουν για διάφορους λόγους, να ξυρίζουν τις τρίχες που φύονται γύρω από την περιοχή του πέους, αλλά οι ειδικοί λένε πως αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Άλλοι ξυρίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή του σώματός τους για λόγους αισθητικής, άλλοι ακόμα και για να κάνουν το πέος τους να δείχνει μεγαλύτερο, ανεξάρτητα όμως από το λόγο που ωθεί κάποιον άντρα να το κάνει, οι επιστήμονες επιμένουν πως οι κίνδυνοι για την εμφάνιση ερεθισμών και άλλων προβλημάτων σε μια ευαίσθητη περιοχή είναι μεγάλοι και καλό είναι να αποφεύγει κανείς το ξύρισμα... εκεί κάτω.

.
Μάλιστα μια νέα έρευνα ήρθε να προσθέσει έναν ακόμη λόγο για να σε πείσει να μην ξυρίζεσαι εκεί.


Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες στην επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections (που μεταφράζεται περίπου σε «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις» -πιασάρικος, αν μη τι άλλο, ο τίτλος) και στην οποία συμμετείχαν 7.500 εθελοντές, φαίνεται ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του grooming της περιοχής των γεννητικών οργάνων και του ενδεχόμενου εκδήλωσης κάποιου σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος.

Πιο συγκεκριμένα -και σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της μελέτης- οι άντρες και οι γυναίκες που ξυρίζουν τακτικά τις τρίχες τους «εκεί κάτω», είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουν γονόρροια, κονδυλώματα, χλαμύδια, ακόμη και τον ιο HIV -για την ακρίβεια, όσοι επιλέγουν να ξυρίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων σε καθημερινή ή ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση είναι έως και τέσσερις φορές πιο πιθανό να ασθενούν ήδη ή να έχουν ασθενήσει κατά το παρελθόν με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

 

Αν, όμως, αναρωτιέσαι πώς και γιατί συμβαίνει αυτό, δυστυχώς θα πρέπει να μείνεις με την απορία, μιας και η μελέτη δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και επίκουρος καθηγητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Texas, Dr Charles Osterberg, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι η "αποψίλωση" στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι μια πρακτική που αφορά το πιο ενεργό σεξουαλικά κομμάτι του πληθυσμού. Τους ανθρώπους εκείνους που, επειδή ακριβώς κάνουν πιο συχνά σεξ, είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!