MEN'S GUIDE

Πως θα ξυριστείτε τέλεια μόνοι σας - Τα 9 tips που δίνουν οι μπαρμπέρηδες

Αν και εσείς ανήκετε στην τεράστια κατηγορία των αντρών που επιλέγουν αυτό το διάστημα, εν όψει και της πιθανής σταδιακής χαλάρωσης του lockdown να ξυριστείτε και πείτε αντίο σε μούσια ή μουστάκια, καλό είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνουν οι επαγγελματίες μπαρμπέρηδες για το κεφάλαιο "ξύρισμα στο σπίτι".

Ο σκοπός είναι να αποφεύγονται οι ερεθισμοί στο δέρμα, που προκαλούν κοκκινίλες και σπυράκια. Ξυριστείτε στο σπίτι σας, ακολουθώντας τις οδηγίες επαγγελματία μπαρμπέρη και δείτε διαφορά στο δέρμα σας.

Επενδύστε σε ένα καλό ξυράφι

Το ξύρισμα με ξυράφι συχνά ερεθίζει το θύλακα της τρίχας κι αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, καύσο, ερυθρότητα, οίδημα και άλλες δερματικές αντιδράσεις. Αυτές οι αντιδράσεις φαίνονται σαν ερεθισμοί από κόκκινα σημάδια που ενοχλούν. Δοκιμάστε ένα καλό ξυράφι ή επενδύστε σε μία ξυριστική μηχανή. Αν έχετε σταθερό χέρι και δεν φοβάστε, η φαλτσέτα μπορεί να είναι ντεμοντέ αλλά κάνει το απόλυτο ξύρισμα.

Κάντε πρώτα απολέπιση

Πριν το ξύρισμα κάντε απολέπιση με ένα scrub προσώπου. Θα ανοίξουν οι πόροι, θα χαλαρώσει το δέρμα, θα αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σας θα λάμψει.

Ξυριστείτε μετά το ντους

Κάντε ένα ζεστό ντους και μετά πιάστε το ξυράφι. Ο ζεστός ατμός διευκολύνει το ξύρισμα.

Απλώστε ζεστή πετσέτα

Όπως και στα παλιά μπαρμπέρικα το να απλώσετε μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά θα κάνει το ξυράφι να γλιστράει  στο δέρμα, καθώς ανοίγουν οι πόροι και οι τρίχες κόβονται ακόμη πιο βαθιά.

Κάντε μασάζ

Απλωστε καλά την κρέμα, το σαπούνι ή τον αφρό ξυρίσματος, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπό πριν από το ξύρισμα. Με  αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε βαθύ και εύκολο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

Μην ξυρίζεστε κόντρα

Ξυριστείτε φουσκώνοντας τα μάγουλα, τραβάτε το δέρμα στο λαιμό και ακολουθείστε την κατεύθυνση της τρίχας, κι όχι ανάποδα. Έτσι επιτυγχάνετε μικρότερη πίεση στην τρίχα και αποφεύγετε τα κοψίματα. Αν ξυρίζεστε κόντρα, δημιουργείται πρόβλημα στην έκφυση της τρίχας, με αποτέλεσμα, όταν μεγαλώνει, να κατευθύνεται προς τα μέσα. Αν ωστόσο,  επιμένετε στο κόντρα ξύρισμα κάντε το δυο φορές: την πρώτη προς τη φορά της τρίχας και τη δεύτερη κόντρα, για να μην ερεθιστεί το δέρμα σας.

Βάλτε λίγο λάδι

Αν τα γένια σας είναι πολύ σκληρά δεν πρόκειται να επιτύχετε βαθύ ξύρισμα αν δεν χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα. Καλό είναι να εφαρμόσετε κάτι που μαλακώνει τα γένια, όπως κάποιο balsam ή λάδι. Μη χρησιμοποιείτε αφρούς ξυρίσματος και τζελ με βενζοκαΰνη ή μινθόλη. Καλό είναι να μην περιέχουν ερεθιστικά, αλλά καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη βέρα και ενυδατικούς παράγοντες.

Σε περίπτωση ατυχήματος

Αν  κοπείτε ρίξτε κρύο νερό. Προκαλεί αγγειοσύσπαση που κλείνει τους πόρους και σταματά τις μικρές αιμορραγίες. Διαφορετικά πιέστε με χαρτί υγείας τοπικά και άφηστε το να κολλήσει επάνω για λίγο. Τέλος, ένα παγάκι μπορεί να φανεί ωφέλιμο. Βάλτε το στο κόψιμο και πιέστε.

Μετά το ξύρισμα

Ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να καταπραϋνθεί το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς. Βάλτε aftershave balm χωρίς αλκοόλ. Η ενυδατική λοσιόν ή το aftershave τζελ θα δείξουν το δέρμα σας πιο νεανικό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!