MEN'S GUIDE

Η ανδρική περμανάντ είναι στη μόδα - Μάθετε τα πάντα για αυτή

Συνήθως όταν κάποιος ακούει τη λέξη περμανάντ, νομίζει πως αυτό αφορά μόνο γυναίκες, όμως ειδικά το 2021, οι hair experts λένε πως οι μπούκλες και τα κυματιστά μαλλιά είναι στη μόδα και στα ανδρικά hairstyles και οι ανδρικές perms έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς ήδη από το προηγούμενο έτος.

Τι είναι η περμανάντ

Η περμανάντ είναι μια τεχνική – φόρμα μαλλιών που προσφέρει μόνιμη λεπτή ή χοντρή μπούκλα. Εφαρμόζεται κυρίως στο κομμωτήριο από ειδικό, αλλά μπορείτε να κάνετε καιπερμανάντ και στο σπίτι, αρκεί να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα σύνεργα και προϊόντα.

Η διάρκεια που αντέχει η περμανάντ μαλλιών είναι περίπου 6 μήνες, ενώ με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται μια χαλάρωση της μπούκλας. Μάλιστα επειδή τα μαλλιά μακραίνουν σε αυτό το διάστημα και αποκαλύπτεται η φυσική υφή της τρίχας στο επάνω μέρος του κεφαλιού, η επιλογή μας χαλαρής και ανάλαφρης μπούκλας με την περμανάντ θα κάνει το αποτέλεσμα να γίνει πιο ομοιόμορφο και φυσικό.

Η δημιουργία της περμανάντ μαλλιών μπορεί να γίνει τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά και βασίζεται στον συνδυασμό της θερμότητας με τα χημικά συστατικά του φάρμακου που χρησιμοποιείται. Παλαιότερα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν γι’ αυτή τη φόρμα μαλλιών ήταν πολύ πιο δυνατά και περιείχαν αμμωνία. Αυτό μάλιστα πολλές φορές προκαλούσε μεγάλη φθορά στην τρίχα.

Πλέον όμως η σύνθεση των φαρμάκων της περμανάντ έχει αλλάξει. Οι νέες φόρμουλες που χρησιμοποιούνται, βασίζονται σε αμινοξέα ή παράγωγα ζάχαρης, τα οποία κάνουν μόνιμα σγουρά τα μαλλιά χωρίς να τα φθείρουν. Ίσα ίσα που η σύνθεση τους περιποιείται την τρίχα.

Γενικότερα το αποτέλεσμα της νέας φόρμουλας εφαρμογής της περμανάντ στα μαλλιά είναι πιο φυσικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε λεπτές ή χοντρές μπούκλες, είτε να παίξετε με τα πιο χαλαρά και ανάλαφρα σχήματα, όπως τα beachy waves. Τα διαφορετικά σχήματα μπούκλας είναι αποτέλεσμα διαφορετικής κατεύθυνσης και τυλίγματος της κάθε τούφας.

Αυτό είναι άλλωστε και ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει τη νέα φόρμουλα της περμανάντ από την παλιά.

Είδη περμανάντ – φόρμα μαλλιών:

Τα είδη της περμανάντ μαλλιών που μπορείτε να κάνετε είναι πλέον δυο, ο θερμός και ο ψυχρός τύπος.

Κατά τον θερμό τύπο, γνωστό και ως digital hot perms, η διαδικασία ξεκινάει με μια χαλαρωτική θεραπεία μιας ώρας περίπου που προετοιμάζει τα μαλλιά για τη φόρμα. Στη συνέχεια, τοποθετούνται οι θερμές ράβδοι για να σχηματιστούν οι μπούκλες ή τα κύματα. Τέλος, εφαρμόζονται πολλά ρόλεϊ στα μαλλιά και θερμότητα με το ειδικό μηχάνημα. Η ώρα παραμονής στο μηχάνημα έχει να κάνει με το μήκος, το είδος και το πάχος των μαλλιών, συνήθως είναι 3-4 ώρες.

Από την άλλη μεριά ο ψυχρός τύπος είναι ο πιο παραδοσιακός και δημοφιλής. Εφαρμόζεται στα μαλλιά ένα αλκαλικό διάλυμα και πιάνονται τούφα τούφα γύρω από τα ειδικά ρόλεϊ – ράβδους. Αυτή η τεχνική που χρειάζεται 2-2,5 ώρες εφαρμογής, δημιουργεί αρχικά πιο καλοσχηματισμένες και λεπτές μπούκλες, οι οποίες σιγά σιγά χαλαρώνουν και γίνονται κύματα.

Είδη ανδρικής περμανάντ

H περμανάντ δεν σημαίνει μόνο μπούκλες, αφού μπορεί απλά να δώσει όγκο ακόμα και σε πολύ κοντά μαλλιά χωρίς κυματισμό. Δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη περμανάντ για άνδρες

 

Πάρτε και μερικές ιδέες για κουρέματα με perms που είναι δημοφιλή για το 2021 σύμφωνα με το menhairstyletrends.com

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!