WOMEN'S GUIDE

Η Ελένη Πετρουλάκη μας δείχνει απλές ασκήσεις για καύση λίπους [βίντεο]

Η γνωστή γυμνάστρια, που εδώ και δεκαετίες διαθέτει και διατηρεί ένα από τα πιο αξιοζήλευτα κορμιά στην ελληνική σόουμπιζ, δηλώνει εχθρός της αυστηρής δίαιτας και υπέρμαχος της άθλησης παντού και όσο γίνεται πιο συχνά.

«Αλλαξε τρόπο ζωής και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μην το αναβάλεις άλλο για κανένα λόγο. Μην βρίσκεις δικαιολογίες και μην το αποφεύγεις, γιατί νομίζεις ότι θα είναι κουραστικό. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν θέλει πλέον κόπο, αλλά τρόπο. Ξεκινά με απλά πράγματα. Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ξεκίνα να γυμνάζεσαι. Να τρέφεσαι σωστά. Μόνο καλύτερα θα νιώθεις. Σε όλα τα επίπεδα» σημειώνει η guru της γυμναστικής Ελένη Πετρουλάκη στο προφίλ της στο Instagram.

Λέμε «όχι» στην γρήγορη απώλεια βάρους και στις εξαντλητικές προπονήσεις. Και μην ξεχνάμε ότι με σωστή διατροφή συνδυαστικά με άσκηση θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε.

Η Ελένη Πετρουλάκη μέσα από το προφίλ της στο Instagram μάς δείχνει σε ένα βίντεο, ένα σύντομο πρόγραμμα συνδυαστικών ασκήσεων για κινητοποίηση ενδυνάμωση κορμού και καύση λίπους με το βάρος του σώματός μας. Η γυμνάστρια τονίζει ότι χρειάζεται πρακτική για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Προσπαθήστε και εσείς να κάνετε αυτές τις ασκήσεις πολύ αργά στην αρχή και σιγά σιγά θα βελτιωθείτε με την πρακτική. Εάν έχετε θέμα υγείας, μυοσκελετικά προβλήματα κλπ συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Η Ελένη Πετρουλάκη περιγράφει για τις ασκήσεις: «Τοποθετήστε τους αγκώνες σας κάτω από τους ώμους και τα γόνατά σας κάτω από τους γοφούς σας. Διατηρώντας επίπεδη την πλάτη, βάλτε δύναμη στις μύτες των ποδιών σας, σηκώνοντας τα γόνατά σας πολύ λίγο από το έδαφος. Στην συνέχεια βάλτε δύναμη στις παλάμες σας, και ενεργοποιείστε τους κοιλιακούς μένοντας ξανά στην αρχική σας θέση. Πιέστε αργά τις μύτες των ποδιών σας προς τα εμπρός και σηκώστε τις φτέρνες σας σχηματίζοντας μια γωνία καθώς ενεργοποιείται τους κοιλιακούς σας.
Επαναλάβετε την άσκηση 10-15 φορές.

Με την ίδια λογική συνεχίστε κανονικά την εκτέλεση και των άλλων ασκήσεων μετρώντας αντίστοιχα. Οι επαναλήψεις θα είναι ανάλογες με την φυσική σας κατάσταση και ο χρόνος παραμονής σε κάθε άσκηση - στάση.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην εκτέλεση των ασκήσεων εάν είσαστε αγύμναστοι για αρκετό χρονικό διάστημα. Να εκτελείτε τις ασκήσεις αργά με σταθερότητα, έλεγχο και ασφάλεια».

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!