MEN'S GUIDE

Έρευνα αποκαλύπτει τι οδηγεί πολλούς άντρες στην απιστία

Όσο και αν νομίζει κανείς πως ο καθένας οδηγείται στην απιστία για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, πιθανά αν διαβάσει τα πορίσματα μιας σχετικής έρευνας θα αντιληφθεί πως τελικά οι περισσότεροι άπιστοι έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους.

Ερευνητές σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες που παραδέχτηκαν πως υπήρξαν άπιστοι να απαριθμήσουν τις αιτίες που τους οδήγησαν στην απιστία. και οι δημοφιλέστερες απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:

«Είχα ξεσυνηθίσει να είμαι σε σχέση».

«Δεν υπήρξα και τόσο πιστός και στην προηγούμενη σύντροφο μου».

«’Ηθελα να ανεβάσω τα ποσοστά μου».

«Επιθυμούσα ποικιλία στις σεξουαλικές μου συντρόφους».

«Ήμουν πιωμένος και δε σκεφτόμουν καθαρά».

Επίσης, σύμφωνα με αυτή, δεν είναι μόνο η απουσία ή η εξαφάνιση του (πρώιμου) έρωτα ο μοναδικός λόγος για κέρατο. Είναι επίσης και σε μεγάλο βαθμό, θέματα αυτοπεποίθεσης, σεξουαλικής «αεικινησίας» (sexual restlessness) και αδύναμου εώς ανύπαρκτου ελέγχου στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων, θέματα που δεν αφορούν αυτή καθ’αυτή τη σχέση.

Για παράδειγμα κάποιος-α είναι πιθανότερο να απατήσει τον-την σύντροφο του εάν έχει άλυτα προσωπικά θέματα, όπως η ανασφάλεια μέσα στη σχέση, που δεν τους αφήνει να εκφραστούν ή να εμβαθύνουν σε αυτή ή η αποφυγή αληθινής επαφής και δέσμευσης λόγω προσωπικών ελλείψεων κ όσον αφορά στην εμπιστοσύνη στους άλλους και στον ίδιο τον εαυτό.

Επίσης, το Women’s Health αναφέρει ότι η μελέτη «παραδέχεται» ότι ο λόγος που θα απατήσει ένας άνδρας τη σύντροφο του οφείλεται πολύ στην ικανοποίηση της σεξουαλικής επιθυμίας που έχει γενικά (εξαιτίας βιολογικών, ορμονικών παραγόντων), ενώ στον αντίποδα οι γυναίκες το κάνουν όταν κι επειδή πιστεύουν ότι οι ανάγκες τους (κυρίως συναισθηματικές) δεν καλύπτονται από τον αγαπημένο τους. 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!