MEN'S GUIDE

Οι 7 τροφές που είναι ιδανικές αν έχεις hangover

Κάτι οι ονομαστικές γιορτές που αυτό το διάστημα πληθαίνουν, κάτι η... πώρωση να βγεις όσο μπορείς περισσότερο φοβούμενος το μελλοντικό lockdown, κάτι το γενικότερο άγχος λόγω πανδημίας που κάποιους (κακώς) τους ωθεί στο αλκοόλ, αυτή την εποχή δεν είναι διόλου απίθανο να το παρακάνει με το αλκοόλ κάποιο βράδυ και να ξυπνήσεις την άλλη μέρα με hangover.

Οι περισσότεροι μετά από μια βραδιά... κραιπάλης, έχουν την τάση να καταναλώνουν την επόμενη ημέρα, πολύ μεγάλα γεύματα και κυρίως τροφές με πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες. Ωστόσο αυτό είναι μάλλον λάθος αφού επιβαρύνεις ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου που παλεύει να επανέλθει... στα ίσα του.

 

Από την άλλη υπάρχουν και 7 πολύ πιο υγιεινές επιλογές που έρευνες έχουν δείξει πως βοηθούν στο hangover.

 

1. Φυσικός χυμός πορτοκαλιού.Τα φρούτα έχουν φυσικά σάκχαρα που θα αυξήσουν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα. Η τελευταία διαδικασία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ σημαντική, καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό του αλκοόλ και κάνει το στομάχι σου να αισθάνεται καλύτερα. Έτσι ένας φυσικός χυμός πορτοκαλιού είναι ιδανικός για πρωινό. Συνδύασε τον με μία φρυγανιά για να απορροφήσει τα υγρά και τα οξέα από το στομάχι.

2. Μπανάνα Το κάλλιο που περιέχει σε μεγάλες δόσεις έχει η μπανάνα, θα αναπληρώσει τις ανάγκες του οργανισμού σου (το αλκοόλ είναι εχθρός του καλλίου) και θα σε βοηθήσει να επαναλειτουργήσεις.

3. Τοστ ή δημητριακά Τι θα έλεγες για ένα light τοστάκι; Πολύσπορο ψωμί και από πάνω λίγο βουτυρώδες αβοκάντο που και υπέροχη δροσιστική γεύση και η σύνθεση του επαναφέρει το στομάχι σου στην φυσιολογική διαδικασία. Από την άλλη, μπορείς να ετοιμάσεις ένα μπολάκι με δημητριακά ή κουάκερ, με λίγο γάλα και μέλι και να αφήσεις να αναλάβει εκείνο δράση.

4. Μέλι. Έχει την ιδιότητα να επιταχύνει τον ρυθμό αποβολής του αλκοόλ από το αίμα και το στομάχι. Επίσης, δύο κουταλιές του θα δώσουν στον ουρανίσκο σου μία εντελώς διαφορετική γεύση και θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι χθες ίσως ζήτησες ένα (μπορεί και δύο) ποτηράκια παραπάνω.

5. Φράουλες  Ο σαρκώδης αυτός καρπός είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, την οποία στην after Hangover situation χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη.

6. Κοτόπουλο Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη μετά από hangover και το κοτόπουλο αποτελεί την πιο ιδανική επιλογή. Συνόδευσε το με λίγο ρύζι, για να σταματήσεις τις σωματικές διαταραχές. Στύψε και ένα λεμονάκι.

7. Γιαούρτι. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με λίγη τριμμένη φρυγανιά αρκούν, για να καταπραΰνουν το στομάχι σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!