MEN'S GUIDE

Οι 7 κανόνες για να παραμείνεις σεξουαλικά υγιής με τη πάροδο των χρόνων

Η σύγχρονη επιστήμη, μέσα από πλειάδα μελετών έχει δείξει πως η σεξουαλική υγεία είναι πολύ σημαντική αφού τα οφέλη της είναι πολλαπλά στην ευρύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Ωστόσο πληθαίνουν και τα ευρήματα ερευνών που δείχνουν πως αυξάνονται ραγδαία οι περιπτώσεις εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών και άλλων σεξουαλικών προβλημάτων στους άντρες και μάλιστα και σε μικρότερες ηλικίες.

Η ραγδαία αύξηση αυτών των προβλημάτων, σύμφωνα με τους επιστήμονες αποδίδεται σε μια σειρά παραγόντων: από την κακή διατροφή, μέχρι το στρες και τις ανθυγιεινές συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής ειδικά στο Δυτικό κόσμο.


Βέβαια, η εμφάνιση προβλημάτων στο σεξ, συνδέεται άμεσα και με τη γήρανση και αυτό θεωρείται σε μεγάλο βαθμό "φυσιολογικό", αλλά οι επιστήμονες έχουν μια σειρά από συμβουλές να δώσουν σε όλους για να βελτιώσουν τη σεξουαλική υγεία τους ανεξάρτητα από την πάροδο των χρόνων.


Ο Θάνος Ασκητής, σε άρθρο του στο askitis.gr  εξηγεί πως η διατήρηση μία καλής σεξουαλικής λειτουργίας μεγαλώνοντας είναι ένα σημαντικό κριτήριο της ποιότητας ζωής, της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας και της καλής βιολογικής μας υγείας και μας καλεί να εφαρμόσουμε τους εξής κανόνες:

  1. Διακόπτουμε το κάπνισμα. Η διακοπή του καπνίσματος βοηθά σημαντικά στην καλή σωματική υγεία. Μάλιστα υπάρχουν μελέτες που μιλάνε για βελτίωση στις νυκτερινές στύσεις ακόμα και 24 ώρες μετά την διακοπή του.
  2. Μειώνουμε την κατανάλωση αλκοόλ. Η υπερβολική και μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ, έχει συνδεθεί με βλαβερές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και στη στυτική λειτουργία.
  3. Ελέγχουμε το σωματικό μας βάρος. Ο έλεγχος του σωματικού βάρους μπορεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη ενός στυτικού προβλήματος, καθώς σχετίζεται με ασθένειες που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία όπως η χοληστερίνη, ο διαβήτης και άλλες.
  4. Ξεκινάμε φυσική άσκηση. Η φυσική άσκηση ενισχύει τη στυτική λειτουργία καθώς συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
  5. Μειώνουμε το στρες. Όλο και περισσότερες έρευνες συνδέουν την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας με το έντονο άγχος.
  6. Είμαστε συνεπείς στην ιατρική παρακολούθηση. Η συχνή παρακολούθηση από το γιατρό και οι κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις έχουν μεγάλη σημασία όχι μόνο για τη σεξουαλική υγεία αλλά και για τη γενικότερη υγεία του ατόμου.
  7. Επικοινωνούμε με το σύντροφό μας. Όσο πιο ανοιχτά και αληθινά επικοινωνούμε μέσα στη σχέση μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να μοιραστούμε τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας στα διάφορα στάδια της ζωής μας. Η συντροφικότητα είναι σημαντική προκειμένου να διατηρήσουμε μια καλή σεξουαλική ζωή με το σύντροφό μας!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!