MEN'S GUIDE

Έρευνα έδειξε πως οι ψηλοί άντρες βγάζουν περισσότερα χρήματα

Μάλλον δυσάρεστα είναι τα ευρήματα μιας νέας έρευνας για τους άνδρες μικρού και μέτριου αναστήματος, αφού έδειξε πως το ύψος σχετίζεται άμεσα με τις χρηματικές απολαβές που λαμβάνει κάποιος στην εργασία. 

Ο συσχετισμός ύψους και σωματικής διάπλασης με τις επιδόσεις και τις απολαβές στην εργασία των ανδρών, δεν είναι κάτι νέο, αφού στο παρελθόν, όταν οι περισσότερες εργασίες, δεν ήταν σε γραφεία, αλλά απαιτούσαν καλή φυσική κατάσταση και χειρωνακτική εργασία, ήταν λογικό να υπάρχει μια άμεση επιρροή αυτών των παραγόντων.


Ωστόσο, πλέον οι "δουλειές γραφείου" έχουν αυξηθεί πολύ. Και όμως μια νέα έρευνα που διαβάσαμε στο gr.askmen.com, δείχνει πως ακόμα και στην σύγχρονη εποχή οι ψηλοί άνδρες αμείβονται καλύτερα έναντι των υπολοίπων ανδρών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ένα νέο επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες στη διαδικτυακή επιστημονική βιβλιοθήκη Journal Storage, οι εργαζόμενοι στις χώρες του Δυτικού κόσμου που ξεπερνούν το μέσο όρο ύψους του υπόλοιπου πληθυσμού κατά 10 - 13 cm, λαμβάνουν κατά μέσο όρο 9 έως 15% μεγαλύτερο μισθό σε σχέση με τους κοντύτερους συναδέλφους τους.

Η συσχέτιση ύψους και επαγγελματικής επιτυχίας είναι ένα θέμα που απασχολεί σταθερά τους επιστήμονες εδώ και περίπου έναν αιώνα, με τους ερευνητές να έχουν διατυπώσει διάφορες θεωρίες στο πέρασμα του χρόνου. Οι δημοφιλέστερες εξ' αυτών αναφέρουν ότι οι πιο ψηλοί άνθρωποι είναι συνήθως και πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά επειδή είναι εγγενώς πιο έξυπνοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό ή, εναλλακτικά, επειδή έχουν αναπτύξει καλύτερα τις κοινωνικές τους δεξιότητες από μικρή ηλικία ακριβώς επειδή ξεχωρίζαν από πολύ νωρίς λόγω του ύψους τους.

Εντούτοις, σύμφωνα με το προαναφερθέν επιστημονικό άρθρο, η διαφορά στις οικονομικές απολαβές ίσως και να οφείλεται σε έναν άλλο, παραγνωρισμένο μέχρι πρότινος παράγοντα, που δεν είναι άλλος από την ποιότητα της διατροφής κατά την παιδική ηλικία. Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο ύψος από τον μέσο όρο οφείλεται εκτός από τη γενετική προδιάθεση και στο ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν ιδιαίτερα καλή και προσεγμένη διατροφή όταν ήταν παιδιά -μια «λεπτομέρεια» που, ωστόσο, αποδεδειγμένα επηρεάζει άμεσα και τη γνωστική εξέλιξη του ατόμου καθώς αυτό βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα συμπεράσματα του άρθρου, αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό απαντάται όχι μόνο στους άντρες αλλά και στις γυναίκες, στις οποίες, μάλιστα, η απόκλιση στις απολαβές «ψηλών-κοντών» είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως όσοι έχουν ύψος που ξεπερνά το μέσο όρο είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν επιχειρηματίες, να δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι από την επαγγελματική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία αλλά και πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!