MEN'S GUIDE

Μια ποδίατρος εξηγεί γιατί δεν πρέπει ποτέ να φοράς παπούτσια χωρίς κάλτσες

Ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, πολλοί άνδρες, έχουν τη συνήθεια, να φορούν "κλειστά" παπούτσια, όπως sneakers ή loeafers, χωρίς να φορούν κάλτσες, όμως αυτή τελικά είναι μια κακή συνήθεια, που μπορεί να σας προκαλέσει και προβλήματα υγείας. 

Είτε δεν φοράτε κάλτσες με παπούτσια για λόγους στυλ, είτε απλά επειδή ...ζεσταίνεστε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, οι ειδικοί εξηγούν πως θα πρέπει να  αλλάξετε αυτή τη συνήθεια, αφού εξαιτίας αυτής αυξάνεται κατά πολύ η πιθανότητα για την εμφάνιση μυκητιάσεων.

Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ποδιατρικής, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των μυκητιάσεων και των λοιμώξεων στις πατούσες και στα δάχτυλα μεταξύ των αντρών ηλικίας 18 έως 25 ετών, που συνηθίζουν να κυκλοφορούν χωρίς κάλτσες.

«Σε γενικές γραμμές, τα πόδια ιδρώνουν περίπου κάθε 7,5 λεπτά την ημέρα», δήλωσε η ποδίατρος Emma Stephenson στο BBC, εξηγώντας: «Η υπερβολική εφίδρωση και η υγρασία που προκαλείται μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές λοιμώξεις όπως το πόδι του αθλητή -λοίμωξη από μύκητες, το πιο κοινό σύμπτωμα της οποίας είναι το ξεφλούδισμα του δέρματος μεταξύ των δαχτύλων, που εμφανίζει ρωγμές και φολίδες».

Η ίδια διηγήθηκε και ένα από τα χειρότερα περιστατικά που έχει δει: «Ήταν ένας άντρας 19 ετών που εργαζόταν σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Φορούσε παπούτσια χωρίς κάλτσες καθημερινά, με αποτέλεσμα να πάθει κρυοπαγήματα στα δάχτυλα».

Η Stephenson σε συμβουλεύει να μην βάζεις τα γυμνά σου ποδιά μέσα σε δερμάτινα ή λοιπά παπούτσια και να προμηθευτείς αρκετά ζευγάρια της λεγόμενης αόρατης κάλτσας (εσύ τη φοράς, αλλά αυτή δεν φαίνεται),ώστε να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις μολύνσεις που καραδοκούν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!