MEN'S GUIDE

Η επιστήμη λέει πως η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σου στο σεξ

Η γιόγκα, είναι μια μορφή γυμναστικής που είναι γνωστό πως βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά ελάχιστοι άνδρες την επιλέγουν, αφού κυρίως οι γυναίκες είναι αυτές που προτιμούν τα yoga sessions. Ωστόσο αυτό το... στερεότυπο σταδιακά εξαφανίζεται και όλο και περισσότεροι άνδρες αποφασίζουν να δοκιμάσουν τη μέθοδο γιόγκα.

Μάλιστα ένας από τους λόγους που τους ωθούν σε αυτή την απόφαση, είναι το γεγονός πως η επιστήμη δείχνει να επιβεβαιώνει πως η γιόγκα βοηθά στη μείωση της εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών και στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής, ειδικά δε όταν ένα ζευγάρι κάνει μαζί γιόγκα.

Σύμφωνα με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Loyola, των Ηνωμένων Πολιτειών, η εφαρμογή της γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Όπως αναφέρει το ygeiaonline.gr, αυτή η μορφή της μεθόδου χρησιμοποιεί την αναπνοή, μασάζ και αμοιβαίως ευεργετικές στάσεις που μπορεί το ζευγάρι να εκτελέσει από κοινού, ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη, χαλάρωση και αμοιβαία ευχαρίστηση.

H ψυχολόγος και ειδική σύμβουλος της γιόγκα, Susan Walsh, PsyD, εξηγεί «Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αναπτυχθεί η απόσταση και η δυσαρέσκεια στον έγγαμο βίο. Η εφαρμογή της γιόγκα μαζί με τον σύντροφο, απομακρύνει αυτήν την αρνητική ατμόσφαιρα και βοηθάει το ζευγάρι να επανασυνδεθεί και να αισθάνεται άνετα με την επαφή και την σεξουαλικότητα».

Τα συχνότερα προβλήματα που επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία, περιλαμβάνουν την μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, την επώδυνη συνεύρεση, την ανικανότητα δημιουργίας οργασμού, την στυτική δυσλειτουργία και την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!