WOMEN'S GUIDE

Χρήσιμα tips για να προστατεύεις το δέρμα σου όταν φοράς μάσκα

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα οι προστατευτικές μάσκες να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αφού η χρήση τους σε πολλές χώρες είναι πλέον υποχρεωτική σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Όμως οι δερματολόγοι, αναφέρουν πως η χρήση μάσκας, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ερεθισμών στην επιδερμίδα του προσώπου και διάφορα άλλα δερματολογικά προβλήματα.


Το περιοδικό Allure στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε τις συστάσεις διάφορων δερματολόγων για τη σωστή χρήση της μάσκας εστιάζοντας στην αποφυγή εμφάνισης δερματολογικών προβλημάτων.


Η βασική συμβουλή, είναι πως πριν καν φορέσουμε τη μάσκα, θα πρέπει να φροντίσουμε το δέρμα του προσώπου μας να είναι καθαρό και ενυδατωμένο.


Επίσης θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε καλύψει εκδορές ή άλλες αμυχές και "σκασίματα" που τυχόν υπάρχουν στο πρόσωπο (ακόμα και αν είναι σε περιοχή που βρίσκεται κάτω από τη μάσκα) και να τις φροντίσουμε με την κατάλληλη αγωγή.


Παράλληλα  συστήνουν τη χρήση κάποιων προϊόντων που ενισχύουν το το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων της επιδερμίδας (αυτό που διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την υγρασία στο δέρμα και το κρατά ενυδατωμένο) με τη χρήση τοπικά (ειδικά στα σημεία που ίσως δούμε κάποιον ερεθισμό από τη μάσκα) προϊόντων όπως οι πούδρες που χρησιμοποιούνται για τα μωρά στις αλλαγές πάνας.


Τέλος συστήνουν να αποφεύγετε το βαρύ μακιγιάζ και ιδανικά να μην βάφεστε καθόλου όταν φοράτε μάσκα, αφού ειδικά κάποια προϊόντα όπως το foundation, μπορούν σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας να προκαλέσουν την εμφάνιση ερεθισμών στο δέρμα.


Όταν δε βγάλετε τη μάσκα, θα πρέπει να ασχοληθείτε και πάλι εκτενώς με τον καθαρισμό της επιδερμίδας και την καλή ενυδάτωση της, αλλά και τη χρήση ειδικών ήπιων σκευασμάτων με αντιφλεγμονώδη δράση στις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί τυχόν ερεθισμοί.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!