MEN'S GUIDE

Οι 4 «εχθροί» της αντρικής σεξουαλικής λίμπιντο

Η ερωτική διάθεση των αντρών σύχνα παρουσιάζει αυξομειώσεις. Δείτε ποιοι παράγοντες ευθύνονται για το γεγονός ότι η λίμπιντό σας πέφτει στα... Τάρταρα.

1. Βάρος

Η  ξαφνική αύξηση βάρους  όχι μόνο προκαλεί χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια, που σίγουρα δεν αποτελούν συμμάχους της ερωτικής διάθεσης, αλλά συνήθως συνδέεται και με την αίσθηση ικανοποίησης και ευχαρίστησης μόνο μέσω της κατανάλωσης φαγητού, γεγονός που δημιουργεί ένα πλαστό αίσθημα πληρότητας που δεν αφήνει περιθώρια για αναζήτηση άλλων απολαύσεων όπως το σεξ.

2. Χαμηλή τεστοστερόνη

Είναι η βασική ανδρική ορμόνη και οποιαδήποτε μείωση των τιμών της προκαλεί την έλειψη διάθεσης για σεξ. Αν λοιπόν νιώθετε την σεξουαλικότητά σας να μειώνεται καλό είναι να ελέγξετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας σε ένα ουρολόγο ή αιματολόγο. Η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να οφείλεται και στον υποθυρεοειδισμό οπότε ίσως θα πρέπει να ελέγξετε τον θυρεοειδή σας. Πάντως γενικά η τεστοστερόνη μειώνεται- περίπου 1% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών και 1 με 5% στους άντρες μέχρι 60 ετών

3. Άγχος

Το άγχος και το στρες μπορούν στην κυριολεξία να εξαφανίσουν κάθε ίχνος ερωτικής διάθεσης. Ειδικά το εργασιακό στρες, οι υπερβολικές ευθύνες, η αβεβαιότητα για το επαγγελματικό μέλλον κ.λπ. είναι ικανά να οδηγήσουν  ακόμα και σε ανδρική ανικανότητα.

4. Αλκοόλ

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ (συχνά συνδέεται και με το έντονο στρες ή την κατάθλιψη) αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της σεξουαλικής σας διάθεσης. Φροντίστε να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο, γιατί ενώ λίγο αλκοόλ βοηθά στο να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το σεξ, το πολύ αλκοόλ έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και όπως και με το στρες μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια στήσης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!