MEN'S GUIDE

Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέχουν στη διατροφή τους οι άνδρες άνω των 50

Είναι δεδομένο, πως ένας άντρας μετά την ηλικία των 50 οφείλει να προσέχει ακόμα περισσότερο τη διατροφή του, και να περιορίσει κακές συνήθειες όπως το αλκοόλ και τα πολλά λιπαρά, καθώς ο οργανισμός του επιβαρύνεται πολύ περισσότερο σε αυτή την ηλικία.

Είναι επίσης φρόνιμο να ασκείται ήπια και συχνά (κάτι που μπορεί να κάνει κανείς και στο σπίτι) και να φροντίζει να απομακρύνει κάποιες τροφές από το διαιτολόγιό του και αντίθετα να εντάξει κάποιες άλλες.


Δείτε μια λίστα με τα όσα πρέπει να προσέχουν ειδικά οι άνδρες άνω των 50 ετών.

Μειώστε το αλάτι για καλή καρδιά

Σύμφωνα με έρευνα του 2013, 1 στους 10 θανάτους στις ΗΠΑ συνδέεται με το πολύ αλάτι. Πολύ νάτριο και λίγο κάλιο αυξάνουν την πίεση, κάτι που συντελεί στην καρδιοπάθεια. Η μείωση του αλατιού από το ψωμί, το τυρί και τα κατεργασμένα τρόφιμα μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο. Προσθέστε περισσότερα φυλλώδη λαχανικά και περισσότερο κάλιο από τροφές όπως η μπανάνα.

Τροφές που χαρίζουν κοφτερό μυαλό

Μια διατροφή που περιλαμβάνει προϊόντα ολικής άλεσης, άφθονα πράσινα λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, μούρα και κοτόπουλο μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο νοητικής έκπτωσης. Έρευνες επίσης δείχνουν τη σημασία της κατανάλωσης υγιεινών λιπαρών.

Ασβέστιο και προβιοτικά για γερά οστά

Η οστεοπόρωση δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Οι άντρες χάνουν μυϊκή μάζα μετά τα 50. Μπορεί κάποιος να ευνοηθεί με συμπληρώματα ασβεστίου και προβιοτικά ή απλά να φροντίζει να καταναλώνει τροφές όπως το γιαούρτι. Έρευνες ανέφεραν ότι προβιοτικά μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν την οστεοπόρωση, εκτός από τη συμβολή στην υγεία του πεπτικού.

Νερό για τον προστάτη

Όσον αφορά τη γεύση, πολλοί προτιμούν τα αναψυκτικά. Στους άντρες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη, εκτός από τη συμβολή στο βάρος και τον κίνδυνο διαβήτη. Αν θέλετε γεύση στο νερό προσθέστε λεμόνι ή μούρα.

Φυσικές τροφές για σεξουαλική υγεία

Αν καταναλώνετε έτοιμα γλυκά και αλμυρά σνακ καλά θα κάνετε να τα περιορίσετε για να έχετε καλύτερη σεξουαλική ζωή. Η μεγάλη κατανάλωσή τους συμβάλλει στην απόφραξη αρτηριών και αυξάνει την κακή χοληστερόλη που μπορεί να φέρει σεξουαλική δυσλειτουργία. Επιλέξτε πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά και μειώστε τα κατεργασμένα σάκχαρα και τα τρανς λιπαρά.



Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!