MEN'S GUIDE

Υπάρχει μια άσκηση pilates που βοηθά όσους έχουν στυτικές δυσλειτουργίες

Έρευνες έχουν δείξει πως η γυμναστική και συγκεκριμένα, οι ασκήσεις Kegel, αλλά και άλλες μορφές άθλησης όπως η κωπηλασία, η αεροβική, το κολύμπι κ.ά., βοηθούν στο να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών - ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι άνδρες βάσει στατιστικών. Υπάρχει όμως και μια απλή άσκηση πιλάτες που κάνει το ίδιο.

Η μέθοδος Pilates ενεργοποιεί τους μύες του κορμού και του πυελικού εδάφους βοηθώντας επομένως και στην ενδυνάμωση των απαραίτητων για τη διατήρηση της στύσης μυών. Υπάρχει μάλιστα μια απλή αλλά αποτελεσματική άσκηση του Pilates που βοηθά στη συγκεκριμένη κατάσταση:

Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα, τα πέλματα στο πάτωμα και τα χέρια στο πλάι. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη στάση, με ένα μικρό κενό ανάμεσα στο μέσο της πλάτης και το πάτωμα. Σηκώστε τη λεκάνη προς τον αφαλό, πιέζοντας την πλάτη σας προς το έδαφος και σηκώστε αργά τους γλουτούς σας πιέζοντας τις πατούσες στο έδαφος. Σφίξτε τους μηρούς, πάρτε τρεις ανάσες και σφίξτε ξανά τους μηρούς και τους μύες του πυελικού εδάφους. Χαμηλώστε αργά τους μηρούς, χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις με τέσσερις φορές ημερησίως μέχρι να φτάσετε στις 10 επαναλήψεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!