MEN'S GUIDE

Αυτό το σκάφος κοστίζει 590 εκατομμύρια ευρώ και το αγόρασε ο Bill Gates

Πολλοί άνδρες μπορεί να ονειρεύονταν να αποκτήσουν αυτό το super yacht, αλλά μόνο ο συνιδρυτής της Microsoft, που είναι και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει τα χρήματα για να το αποκτήσει και αυτός δεν είναι άλλος από τον διαβόητο Bill Gates που λέγεται πως μόλις το αγόρασε έναντι του αστρονομικού ποσού των 589.100.000 ευρώ!

Φυσικά θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2024 για να είναι έτοιμο και να... σαλπάρει με αυτό το πλωτό παλάτι, αλλά ήδη μπορεί να κομπάζει πως είναι δικό του, αν και τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο δημιουργός του σκάφους, που λέγεται Aqua, τώρα "διαψεύδει" πως έχει δεχτεί χρήματα από τον Bill Gates .


Όπως αναφέρει το gr.askmen.com το πανάκριβο σκάφος, που είναι "φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς τροφοδοτείται αποκλειστικά από υγρό υδρογόνο, έχει δημιουργηθεί από την ολλανδική εταιρεία Sinot και παρουσιάστηκε στο τελευταίο Monaco Yacht Show, τον περασμένο Οκτώβριο.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Sinot δούλευε εδώ και πάρα πολύ καιρό πάνω στο συγκεκριμένο project, το οποίο συνδυάζει τα κορυφαία επίπεδα πολυτέλειας και κομψότητας με οικολογικό τρόπο λειτουργίας - οι μόνες του εκπομπές θα είναι μειωμένες και εντός νερού. Το superyacht θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 17 κόμβων, έχοντας τη δυνατότητα αυτονομίας 3.750 ναυτικών μιλίων.

Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Lateral Naval Architects, θα έχει συνολικό μήκος 112 μέτρων και προς το παρόν του έχει δοθεί η ονομασία Aqua. Μεταξύ άλλων θα διαθέτει 4 καμπίνες επισκεπτών και δύο VIP δωμάτια, καθώς και την εσωτερική έπαυλη του ιδιοκτήτη, θα χρειάζεται πλήρωμα 31 ατόμων και θα φέρει πισίνα, ελικοδρόμιο, σπα και γυμναστήριο.

Το εσωτερικό και το εξωτερικό του θα θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε όχημα από ταινία επιστημονικής φαντασίας και διαστημόπλοιο, ενώ η πολυτέλεια θα είναι διάχυτη σε κάθε του χώρο.

"Για τη δημιουργία του Aqua εμπνευστήκαμε από το lifestyle, την αντίληψη και τις ευαισθησίες του κ. Gates. Η ευελιξία και η πρωτοποριακή τεχνολογία συνυπάρχουν με μία υπερκατασκευή 112 μέτρων με πραγματικά καινοτόμα χαρακτηριστικά" δήλωσε ο σχεδιαστής Sander Sinot.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!