MEN'S GUIDE

Το μήκος του πέους επηρεάζει τη γονιμότητα; Τι έδειξε μια μελέτη

Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν ποια είναι τα αίτια που προκαλούν ραγδαία αύξηση της εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών και υπογονιμότητας στους άνδρες, μια έρευνα θέλησε να δει αν η γονιμότητα σχετίζεται με το μήκος του πέους.

Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα από τον ουρολόγο Δρ. Austen Slade κατά τα έτη 2014-2017 προσπάθησε να συνδέσει το μήκος του πέους με τη γονιμότητα. Συγκεκριμένα από ένα δείγμα 815 ανδρών ηλικίας 18 έως 59 ετών που εξέτασε η μελέτη, φάνηκε ότι εκείνοι που είχαν μήκος πάνω από 13,4 εκατοστά να είναι πιο γόνιμοι και να αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα από εκείνους που είχαν μήκος κάτω των 12,3 εκατοστών σε στύση.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων της μελέτης, σημαντικοί επιστήμονες και ειδικοί την αμφισβήτησαν ευθέως. Τα επιχειρήματα κατά της πολλά και διάφορα, που ξεκινούσαν από τη μεθοδολογία της έρευνας (δεν υπήρξε επιβεβαίωση για το μήκος που ισχυριζόταν ότι είχε το κάθε αρσενικό) και κατέληγαν στο ότι το σπέρμα παράγεται στους όρχεις και όχι στο πέος, άρα το μήκος του πέους δεν έχει κάτι περαιτέρω να συνεισφέρει.

Οι επικριτές της έρευνας επεσήμαναν ότι αν το μήκος του ανδρικού γεννητικού οργάνου έπαιζε ρόλο στη γονιμότητα τότε πολλά μυθικά θηλαστικά που έχουν εξαφανιστεί θα υπήρχαν ακόμη στη Γη και παρατήρησαν ότι η μελέτη μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό, διότι φέρνει τους άνδρες με μικρότερα προσόντα (κατά 1,1 εκατοστά από τον μέσο όρο της έρευνας) σε δύσκολη θέση. Για την ιστορία, διάσημοι ουρολόγοι στις ΗΠΑ έσπευσαν να καθησυχάσουν το ανδρικό κοινό.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!