MEN'S GUIDE

Αυτή η φουτουριστική Mercedes Benz είναι εμπνευσμένη από το Avatar

Μια γεύση από το πως θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος μας έδωσε η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes Benz, η οποία πρόσφατα παρουσίασε το concept car με τον τίτλο Vision AVTR, το οποίο ενθουσίασε τους φαν της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Avatar.

To συγκεκριμένο μοντέλο, πράγματι σχεδιάστηκε με πηγή έμπνευσης τη θρυλική ταινία του 2009, που σάρωσε τα βραβεία και αποτελεί ένα πρότζεκτ του Ambition 2039 initiative της Mercedes Benz που οραματίζεται πως θα είναι τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα του μέλλοντος.



Το VISION AVTR παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση CES 2020 στο Λας Βέγκας και έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς δεν διαθέτει καθόλου τιμόνι, αλλά ένα κιβώτιο ηλεκτρονικού ελέγχου, ενώ έχει αισθητήρες που αναγνωρίζουν τον οδηγό από τους ρυθμούς της καρδιάς του και την αναπνοή του.

Στην παρουσίαση έγινε λόγος για ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος που θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και θα είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ σε αυτό ο οδηγός και το όχημα θα λειτουργούν σαν μια ενιαία οντότητα.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!