MEN'S GUIDE

Μάθε γιατί οι πλαστικές σε άντρες αυξήθηκαν πολύ σε μια χώρα

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανδρών, που αποφασίζουν να επισκεφτούν ένα πλαστικό χειρουργό, αλλά ειδικά σε μια χώρα, τα νούμερα έχουν εκτοξευτεί και υπάρχει εξήγηση για αυτό.

Ο λόγος για τη Νότιο Κορέα, όπου εμφανίζεται ραγδαία αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων στους άνδρες. 


Πρόκειται για μια χώρα, που τα τελευταία χρόνια έχει λανσάρει πολλά παγκόσμια beauty trends, και σύμφωνα με τους ειδικούς οι αισθητικές επεμβάσεις σε άντρες είναι το μεγάλο trend του 2020.


Σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού Allure στη Νότιο Κορέα, σχεδόν το 35 έως και 50% των επεμβάσεων που κάνουν πλαστικοί χειρουργοί είναι σε άντρες! Μάλιστα αυξάνεται εντυπωσιακά ο αριθμός των ανδρών ηλικίας μεταξύ των 35 και 50 ετών που καταφεύγουν σε πλαστικό χειρουργό, με τις ρινοπλαστικές, τις βλεφαροπλαστικές και τις ενέσεις μπότοξ να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ανδρών αυτού του ηλικιακού γκρουπ.


Η εξήγηση για αυτή την αύξηση και μάλιστα σε ηλικίες όπως τα 35 έτη ή τα 40 έτη, που τα σημάδια της γήρανσης δεν είναι και τόσο έντονα, είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός πως στη Νότιο Κορέα η εξωτερική εμφάνιση συνδέεται άμεσα με την καριέρα, τις επαγγελματικές προοπτικές και την εύρεση εργασίας, αφού είναι απαραίτητη η επισύναψη σύγχρονης φωτογραφίας σε κάθε βιογραφικό και όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να δείχνουν νεότεροι και πιο φρέσκοι.


Από την άλλη, αυξάνονται και οι πλαστικές επεμβάσεις σε νεαρούς άντρες ακόμα και σε αγόρια στη χώρα, (οι δερματολόγοι στη Σεούλ λένε πως πλέον κάνουν πλαστικές αισθητικές επεμβάσεις ακόμα και σε 13χρονους) καθώς οι νέοι θέλουν να μοιάζουν με τους σταρ της K -pop σκηνής.


Ωστόσο και στις ΗΠΑ παρουσιάζεται αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων σε άνδρες, όμως εκεί κυριαρχούν οι επεμβάσεις αντιγήρανσης (κυρίως λίφτινγκ λαιμού, βλεφαροπλαστικές κ.λπ) και οι περισσότεροι πελάτες των πλαστικών χειρουργών είναι άνω των 50 ετών.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!