WOMEN'S GUIDE

Έρευνα έδειξε πως ειδικά οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε πολύ τα βράδια

Αν έχετε και εσείς τη συνήθεια (όπως κάνουν πολλές γυναίκες) να τρώτε το κυρίως γεύμα σας πολύ αργά το βράδυ, όταν επιτέλους τελειώνετε από τις υποχρεώσεις της ημέρας (παιδιά, δουλειά, ψώνια κ.λπ) ή δεν μπορείτε να αντισταθείτε την παρόρμηση να κάνετε μια νυχτερινή έφοδο στο ψυγείο σας, μια αμερικανική μελέτη σας έχει πολύ κακά νέα.

Η μελέτη έγινε από την επιστημονική ομάδα του Αmerican Heart Association (AHA) και συνδέει άμεσα την κατανάλωση πολλών θερμίδων τις βραδινές ώρες, με την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στις γυναίκες, όπως οι καρδιοπάθειες, αλλά και με προβλήματα ελέγχου του σωματικού βάρους.

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 112 γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και του τι έτρωγαν αλλά και του πότε. Στη συνέχεια, οι ίδιοι προσπάθησαν να βρουν τη σύνδεση ανάμεσα στην υγεία της καρδιάς και την ώρα της ημέρας που οι συμμετέχουσες είχαν αναφέρει ότι συνήθως τρώνε.

Σύμφωνα με το AHA, οι γυναίκες που έτρωγαν πιο συχνά το βράδυ, ήταν πιθανότερο να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ειδικότερα, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες απ’ τις ημερήσιες συνιστώμενες θερμίδες μετά τις 6 το απόγευμα, ήταν πιθανότερο να έχουν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), υψηλότερη αρτηριακή πίεση και κακό έλεγχο μακροπρόθεσμα του σακχάρου του αίματος τους, συγκριτικά με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερο το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!