MEN'S GUIDE

Μάθε πως μια γνωστή νόσος επηρεάζει και τη σεξουαλική ζωή των ανδρών

Πολλοί δεν γνωρίζουν πως ο σακχαρώδης διαβήτης (η χρόνια πάθηση που  χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου δηλαδή της γλυκόζης στο αίμα) είναι μια νόσος που επηρεάζει αρνητικά και τη σεξουαλική ζωή και η ιατρική κοινότητα αναφέρει πως σπάνια οι διαβητικοί συζητούν και τα σεξουαλικά προβλήματά τους ως συμπτώματα με τους θεράποντες γιατρούς τους.

 Μελέτες δείχνουν ότι ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να επηρεάσει κάθε παράμετρό της σεξουαλικής ζωής, από την ερωτική επιθυμία έως τον οργασμό.


 Ευτυχώς, με τον καλό έλεγχο του σακχάρου και άλλα μέτρα, η σεξουαλική ζωή των πασχόντων μπορεί να βελτιωθεί αισθητά.
 

Πως ο σακχαρώδης διαβήτης επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών

Στιυς άνδρες ο σακχαρώδης διαβήτης πλήττει τη σεξουαλική ζωή οδηγώντας σε μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, με συνέπεια μείωση της ερωτικής επιθυμίας. Το κυριότερο σεξουαλικό πρόβλημα των διαβητικών ανδρών, όμως, είναι η στυτική δυσλειτουργία.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο σακχαρώδης διαβήτης τριπλασιάζει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας στους διαβητικούς άνδρες. Σύμφωνα με μεγάλη, πρόσφατη συνδυασμένη ανάλυση δεκάδων ερευνών, η στυτική δυσλειτουργία εκδηλώνεται σε περισσότερους από τους μισούς διαβητικούς άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών.

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία είναι οι ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη. Ο διαβήτης αυτός συνήθως σχετίζεται με την παχυσαρκία και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί το λόγο για τον οποίο οι άνδρες απευθύνονται στο γιατρό και, στο πλαίσιο της διερεύνησής της, μαθαίνουν ότι έχουν διαβήτη. Ο σακχαρώδης διαβήτης οδηγεί στη στυτική δυσλειτουργία προκαλώντας βλάβες στα νεύρα του πέους και μειώνοντας τη ροή του αίματος προς αυτό.

Η παλίνδρομη εκσπερμάτιση είναι μία ακόμα πιθανή σεξουαλική επιπλοκή του διαβήτη. Εκδηλώνεται όταν το σπέρμα αντί να αποβάλλεται μέσω της ουρήθρας, βρίσκει διέξοδο προς την ουροδόχο κύστη. Η παλίνδρομη εκσπερμάτιση προκαλείται από δυσλειτουργία των εσωτερικών σφιγκτήρων μυών της κύστης. Η δυσλειτουργία αυτή οφείλεται στις βλάβες που προκαλεί το αυξημένο σάκχαρο στα νεύρα τους.

Τέλος, οι βλάβες στα νεύρα του πέους εξαιτίας του διαβήτη μπορεί να οδηγήσουν και στην καθυστερημένη εκσπερμάτιση, δηλαδή στη δυσκολία ή αδυναμία του άνδρα να φτάσει στον οργασμό και την εκσπερμάτιση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!