MEN'S GUIDE

O The Rock σου δείχνει την αγαπημένη του άσκηση για τέλεια πλάτη [βίντεο]

Ο χολιγουντιανός σταρ Dwayne Johnson, πρόσφατα ντύθηκε γαμπρός, ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του φιλμ Jumanji Next Level και έχει άλλες δύο νέες ταινίες στα σκαριά, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να προπονείται καθημερινά και εντατικά.

Μάλιστα συχνά μοιράζεται με τους 158 εκατομμύρια followers του στο Instagram, βίντεο από την προπόνησή του.

Και πριν από λίγες μέρες, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εκτελεί την πιο δυναμική άσκηση για την πλάτη και τους ώμους: σκυφτή κωπηλατική με το ένα χέρι. Όπως αναφέρει το esquire.com.gr, σ’ αυτή την πολυαρθρική κίνηση που εκτελείται με αλτήρα, οι κύριες ομάδες που δουλεύουν σκληρά είναι ο πλατύς ραχιαίος, ο τραπεζοειδής (κάτω μοίρα), ο υποκάνθιος και ο στρογγυλός, και δευτερευόντως, δελτοειδής (οπίσθια μοίρα) και βραχιόνιος.

Ο σωστός τρόπος εκτέλεσης:
- Σκύψε πάνω από έναν πάγκο με έναν αλτήρα στο ένα χέρι (κάθετα στο έδαφος) και το άλλο χέρι να στηρίζεται στο μαξιλάρι.
- Η πλάτη βρίσκεται σε γωνία 60 μοιρών.
- Έλκεις τον αλτήρα μέχρι το ισχίο (όταν παίζεις με βαρύ φορτίο, όπως κάνει ο The Rock στο βίντεο με τον 45κιλο αλτήρα) και συνεχίζεις μέχρι πιο ψηλά στα πλευρά (αν παίζεις με ελαφρύτερο φορτίο).
- Εκτελείς 4 έως 5 επαναλήψεις.
- Επαναλαμβάνεις με το άλλο χέρι.

Κάτι που πρέπει να αποφύγεις εκτελώντας τη σκυφτή κωπηλατική με ένα αλτήρα, είναι το καμπούριασμα της σπονδυλικής στήλης και το άνοιγμα των αγκώνων μακριά από τα πλευρά. Η κίνηση είναι καθαρά μηχανική με μοχλό τους ώμους και τον αλτήρα σε κάθετη φορά με το έδαφος κάθε φορά που έλκεις ή επιστρέφεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by therock (@therock) on Sep 25, 2019 at 12:33am PDT

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!