MEN'S GUIDE

Τα 5 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για το ξύρισμα

Το ξύρισμα για πολλούς άντρες είναι μια καθημερινή συνήθεια. Όμως όσο συχνά και αν ξυρίζεστε σίγουρα αγνοείτε κάποια πράγματα για το ξύρισμα και τη νούμερο ένα αιτία που προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα.

Μερικά πράγματα που ίσως δεν ήξερες για το ξύρισμα και είναι χρήσιμο να τα μάθεις.

  1. Τα γένια ενός άνδρα αποτελούνται από 6.000 έως 25.000 τρίχες, οι οποίες μεγαλώνουν σε δέρμα μαλακό και ευαίσθητο.
  2. Τα γένια φύονται και μεγαλώνουν με διαφορετικό τρόπο στο πρόσωπο κάθε άνδρα.
  3. Το δέρμα υφίσταται πολλές διαφορετικές δυνάμεις και πιέσεις, στη διάρκεια του ξυρίσματος: Δέχεται φορτίο βάρους της τάξης των 50g έως και 1,5 kg (με μέσο όρο τα 200g). Ο συνδυασμός βάρους και τριβής δημιουργεί τη δύναμη κοπής.
  4. Η ελαχιστοποίηση αυτών των δυνάμεων επιτρέπει ένα πιο άνετο ξύρισμα και μειώνει τα σημάδια των ερεθισμών εξαιτίας του ξυρίσματος.
  5. Στη διάρκεια ενός ξυρίσματος οι άνδρες κάνουν από 30 έως 700 περάσματα. Κατά μέσο όρο κάνουν 170 περάσματα, το 70% των οποίων είναι επαναληπτικά, στην ίδια περιοχή.

Τώρα λοιπόν που έμαθες τι λένε τα στατιστικά στοιχεία, ίσως καταλάβεις πως ένας από τους βασικούς λόγους που μπορεί να εμφανίζεις ερεθισμούς μετά το ξύρισμα είναι το γεγονός πως κάνεις συχνά την ίδια κίνηση στην ίδια περιοχή.  Το ξύρισμα του ίδιου σημείου χωρίς λίπανση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ερυθρότητα και οιδήματα και δυστυχώς είναι και συνήθεια που κάνουν σχεδόν όλοι οι άντρες.
Για να το αποφύγεις θα πρέπει να είσαι "συγκεντρωμένος" την ώρα που ξυρίζεσαι και να αποφύγεις να περάσεις το ξυράφι σου πάνω από μια περιοχή την οποία ήδη έχεις ξυρίσει αποτελεσματικά, ενώ είναι απαραίτητο το ξυραφάκι σου να είναι σε άρτια κατάσταση, ώστε να αφαιρεί τις τρίχες με όσο το δυνατό λιγότερα περάσματα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!