MEN'S GUIDE

Έρευνα αποκάλυψε μια άγνωστη ιδιότητα ενός ποτού που λατρεύουν πολλοί άνδρες

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανδρών που λατρεύουν το ουίσκι και ειδικά αν προτιμάς να το πίνεις με πάγο, τότε σίγουρα θα σου αρέσουν τα πορίσματα μιας νέας μελέτης.

Πιθανά ήδη να γνωρίζεις πως τα παγάκια που συχνά συνοδεύουν το αγαπημένο σου ποτό ενδέχεται να περιέχουν και κάποιους μικροοργανισμούς.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό journal Springer εξέτασε προσεκτικά τους τύπους βακτηρίων που αναπτύσσονται και επιβιώνουν στον πάγο και οι ερευνητές συνολικά εντόπισανν 31 είδη βακτηρίων σε ένα κομμάτι πάγου. Ανάμεσά τους κάποια ιδιαίτερα "επικίνδυνα" βακτήρια όπως η Ψευδομονάς (Pseudomonas aeruginosa) που ευθύνεται για μολύνσεις στο δέρμα και τους πνεύμονες, ο Βάκιλος (Bacillus) που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και το Acinetobacter baumannii που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πνευμονία ή μηνιγγίτιδα.

Στην πορεία οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτήρια τοποθετώντας τα σε πάγο και στη συνέχεια βάζοντας αυτόν τον πάγο σε ποτά ως παγάκια. Οι θερμοκρασίες δεν κατάφεραν να τα σκοτώσουν, κάτι που δεν έκανε ούτε η βότκα. Η Coca-Cola και το tonic εξουδετέρωσαν κάποια αλλά μόνο το ουίσκι τα κατέστρεψε όλα.

Φυσικά αξίζει να αναφερθεί πως η παρουσία βακτηρίων στα παγάκια δεν είναι βέβαιο πως θα σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα υγείας (βακτήρια υπάρχουν παντού γύρω μας και σε πολλά τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουμε καθημερινά), αλλά σίγουρα οι whiskey lovers θα εκτιμήσουν το γεγονός πως το αγαπημένο τους ποτό έχει και αυτή την άγνωστη σε πολούς, ιδιότητα να καταπολεμά κάθε βακτήριο που βρίσκεται στο πάγο που το συνοδεύει στο ποτήρι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!