MEN'S GUIDE

H επιστήμη επιβεβαιώνει πως το σεξ σε ξενοδοχείο μπορεί να είναι "καλύτερο"

Αν νιώθεις πως απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ όταν βρίσκεσαι σε ένα ξενοδοχείο και σκέφτεσαι να κλείσεις ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να "ανανεώσεις" την ερωτική ζωή με τη σύντροφό σου, η επιστήμη σου λέει πως έχεις απόλυτο δίκιο!

Μια σειρά από επιστημονικές μελέτες και έρευνες, έρχονται να επιβεβαιώσουν, αυτό που πολλοί αισθάνονται: πως απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο όταν το κάνουν εκτός σπιτιού και ειδικά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, ακόμα και αν αυτό το ξενοδοχείο είναι... άθλιο.


Διότι σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι το ξενοδοχείο αυτό που κάνει τη λίμπιντό σου να ανεβαίνει κάθε φορά που κάνεις σεξ σε ένα δωμάτιο ενός hotel, αλλά το γεγονός πως ζεις μια νέα εμπειρία.


Η Amy Muise, καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο York του Καναδά, σε άρθρο της Huffington Post, εξηγεί πως οι επιστήμονες πιστεύουν πως όντως κάποιος μπορεί να απολαμβάνει περισσότερο το σεξ εκτός σπιτιού και κρεβατοκάμαρας και πως αυτό συνδέεται με τη λεγόμενη "Αυτο - επέκταση" . Η "αυτο-επέκταση" (eslf expansion) αναφέρεται στη προσπάθεια κάποιου να δοκιμάζει νέα πράγματα και εμπειρίες και να επεκτείνει τα όρια των όσων ζει, βλέπει, γεύεται και απολαμβάνει στη ζωή του.


Η "αυτο-επέκταση" σε βοηθά να σπας τη ρουτίνα της καθημερινότητας και έχει ευεργετικά αποτελέσματα παντού, ακόμα και στη σεξουαλική ζωή.

Γι' αυτό και κάποιοι sex therapists συστήνουν σε ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή να πηγαίνουν που και που σε κάποιο ξενοδοχείο.

Επίσης ερευνητές, που επικαλείται το AOL Travel, υποστηρίζουν ότι το σεξ σε ένα ξενοδοχείο λειτουργεί σαν ένεση ντοπαμίνης, παρόμοια με ένα ναρκωτικό ή κάποιο ποτό. Τα ξενοδοχεία γενικά ανεβάζουν τη λίμπιντο και για έναν ακόμη λόγο: επειδή σου δίνουν την αίσθηση της ανωνυμίας και ότι είσαι πραγματικά μόνος, κάτι που σε απελευθερώνει περισσότερο, άρα σε οδηγεί σε ακόμη καλύτερο σεξ.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!