MEN'S GUIDE

Μια έρευνα εξηγεί γιατί οι άντρες έχουν μεγαλύτερη... αδυναμία στα one night stands

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, πολλοί είναι αυτοί που κάνουν one night stands, αφού η... ανεμελιά των ημερών και οι γνωριμίες που κάνει κανείς στις καλοκαιρινές εξόδους του σε πλαζ, beach bars και κλαμπ, πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες για τις λεγόμενες ερωτικές "ξεπέτες¨.

Ωστόσο, μολονότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που παραδέχονται πως έχουν κάνει one night stands, μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει το κλισέ, πως τελικά οι άντρες είναι αυτοί που γουστάρουν πολύ περισσότερο τα night night stands σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Τα ποτίσματα της νέας έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology και σε αυτή συμμετείχαν 263 εθελοντές κι εθελόντριες, ηλικίας 19 έως 37 ετών.

Όπως αναφέρει το gr.askmen,com, από τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτή, μόνο το 30% δήλωσε ότι νιώθει ικανοποιημένο μετά από κάποιο one night stand (σε αντίθεση με τους άντρες, που το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 50%) ενώ το 35% ανέφερε ότι, τελικά, «καταλήγει να μετανιώνει» το σεξ με κάποιον άγνωστο.

Σύμφωνα δε με τους επιστήμονες, το αν κάποιος-α εθελοντής-ντρια δηλώνει ικανοποιημένος εξαρτάται άμεσα με το αν,ήταν "καλή" η σεξουαλική επαφή, δηλαδή, ο εκάστοτε συμμετέχων ή συμμετέχουσα στην έρευνα καταφέρνει εν τέλει να φτάσει σε οργασμό.

Ωστόσο, το αν μια γυναίκα είναι πιο πιθανό να νιώσει απογοητευμένη από κάποιο one night stand, δεν εξαρτάται μόνο από το αν θα αυτή καταφέρει να «ολοκληρώσει» αλλά αποτελεί κι ένα ζήτημα που σχετίζεται με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα δύο φύλα στο πέρασμα των χιλιετιών. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, δυνητικά, ένας άντρας κατά τη διάρκεια της ζωής του μπορεί να γίνει γονέας όχι ενός, ούτε δύο αλλά χιλιάδων παιδιών (ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε τον Σουλτάνο του Μαρόκου, Μουλάι Ισμαήλ, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο, κατάφερε να γίνει πατέρας 888 φορές), τη στιγμή που μια γυναίκα αντίστοιχα, μπορεί maximum να γίνει μητέρα «μόλις» 10 με 15 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της. Σύμφωνα με τους ερευνητές λοιπόν, το γεγονός αυτό εξηγεί και για ποιο λόγο οι γυναίκες στο σεξ λαμβάνουν περισσότερο υπόψη την ποιότητα και όχι την ποσότητα .

«Η δυνατότητα επιλογής -το να μπορεί δηλαδή μια γυναίκα να επιλέξει πότε, πού και με ποιον θα κάνει έρωτα - αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο στη γυναικεία σεξουαλική ψυχολογία»αναφέρει ο ψυχολόγος David Buss, εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!