MEN'S GUIDE

Το καλοκαίρι και οι άντρες "απειλούνται" από τις μυκητιάσεις

Πιθανά έχεις δει πως η σύντροφός σου συχνά αλλάζει σχεδόν αμέσως το μαγιό της και δεν μένει με βρεγμένο μαγιό στην πλαζ  ή την πισίνα, και καλά κάνει αφού, οι κολπίτιδες λόγω μυκητίασης, ειδικά το καλοκαίρι "χτυπούν" σχεδόν 3 στις 4 γυναίκες. Όμως οι μύκητες δεν κάνουν διακρίσεις και απειλούν και τους άνδρες. 

Είναι γεγονός πως οι μυκητιάσεις στην ευαίσθητη ανδρική περιοχή, εμφανίζονται σε πολύ μικρότερη συχνότητα σε σύγκριση με τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ένας άνδρας, δεν θα εμφανίσει μύκητες και οι πιθανότητες εμφάνισης μιας μυκητίασης σε έναν άνδρα, πολλαπλασιάζονται αν δεν φροντίζει να αλλάζει το βρεγμένο του μαγιό, δεν σκουπίζεται με καθαρή πετσέτα και γενικά δεν τηρεί κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Οι μυκητιάσεις στα γεννητικά μας όργανα οφείλονται στο μύκητα κάντιντα (Candida Albicans). Ο μύκητας κάντιντα ζει σε φυσιολογικές συνθήκες στο δέρμα μας ή στο έντερό μας ως σαπρόφυτο και δεν προκαλεί προβλήματα. Μπορεί όμως κάτω από αλλαγές τοπικών συνθηκών όπως θα αναφέρουμε πιο κάτω, να αναπτυχθεί παθολογικά και να προκαλέσει μυκητίαση, την καντιντίαση. 


Γενικά οι μυκητιάσεις κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους το καλοκαίρι, καθώς η ζέστη, η υγρασία, η εφίδρωση και άλλοι παράγοντες ευνοούν την ανάπτυξή των μυκήτων.


Πως θα καταλάβετε πως έχετε πάθει μυκητίαση στην ευαίσθητη περιοχή
 Εάν παρατηρήσετε τσούξιμο ή φαγούρα, ή αντιληφθείτε ότι εμφανίστηκε κάποιο εξάνθημα ή ερυθρότητα στην περιοχή, τότε μάλλον πρόκειται για μύκητες. Μερικά συμπτώματα είναι και τα ακόλουθα

  • Περιστασιακά τόσο η βάλανος όσο και η πόσθη μπορεί να είναι κόκκινες, να φλεγμαίνουν και να προκαλούν πόνο. Τα συμπτώματα αυτά επιδεινώνονται μετά από τη σεξουαλική επαφή.
  • Το άκρο του πέους μπορεί να παρουσιάζει μικρές πληγές ή να είναι καλυμμένο με λευκό επίχρισμα.
  • Επίσης είναι δυνατόν να υπάρχουν και εκκρίσεις από το πέος.

Να θυμάστε πως οι μυκητιάσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πτώση της άμυνας του οργανισμού, ή στα επίπεδα του σακχάρου. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μεταδίδονται και μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πως οι μύκητες απειλούν και άλλα μέρη του σώματός σου (όπως π.χ. τα νύχια) οπότε θα πρέπει να προσέχετε να πλένετε την άμμο από το σώμα σας και να αποφεύγετε να πρρπατάτε με γυμνά πόδια σε υγρές επιφάνειες όπως οι πισίνες.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!