GOOD LIFE

Γάλα βρώμης: Τελικά πόσο υγιεινό είναι και ποια τα οφέλη του

Τα τελευταία χρόνια τα φυτικά γάλατα διαρκώς κερδίζουν έδαφος και πολλοί που τα επιλέγουν, όχι μόνο γιατί είναι vegans, αλλά γιατί τα θεωρούν μια πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με τα κλασικά ζωικής προέλευσης γάλατα και γιατί είναι ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Και υπάρχουν πολλά φυτικά γάλατα (αμυγδάλου, σόγιας, καρύδας κ.ά.), αλλά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει της... μόδας το γάλα βρώμης!

Η αλήθεια είναι πως το γάλα βρώμης δικαίως θεωρείται super food, αφού αποτελεί μία εξαιρετική πηγή ασβεστίου, αλλά δεν έχει πολλές θερμίδες (περίπου 94 θερμίδες/250 ml – χωρίς γλυκαντικές ουσίες), έχει όμως περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με άλλα φυτικά γάλατα.

Παράλληλα πολλοί σχολιάζουν πως θυμίζει περισσότερο γευστικά το ζωικό γάλα (σε σύγκριση με άλλα φυτικά γάλατα), και έχει και ανάλογη "συμπεριφορά" και κρεμώδη υφή όταν για παράδειγμα αναμειγνύεται με άλλα υλικά όπως καφές ή ζάχαρη, ή στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική.

Mπορεί να καταναλωθεί στον καφέ, μαζί με δημητριακά, σκέτο, με κάποιο γλυκαντικό (ζάχαρη, μέλι, σιρόπι αγαύης) και με πολλούς άλλους τρόπους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, το γάλα βρώμης μπορεί να συμβάλει τόσο στην αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης, όσο και της υπέρτασης, ενώ βοηθάει και στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!