MEN'S GUIDE

Νομίζεις πως δεν υπάρχει απιστία χωρίς σεξ; Μια ειδικός λέει πως κάνεις λάθος

Αν ανήκεις σε αυτούς που πιστεύουν πως επειδή δεν έχεις κάνεις σεξ με άλλη, άρα δεν είσαι άπιστος στη σύντροφό σου, τότε και εσύ είσαι θύμα πλάνης που πηγάζει από έναν από τους κυρίαρχους μύθους για την απιστία.

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων και οι ψυχολόγοι, εξηγούν πως ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για την απιστία είναι πως αν δεν κάνεις σεξ δεν υπάρχει απιστία.


Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Lisa Shield, σε άρθρο της εξηγεί πως ενώ όλοι γνωρίζουν πόσο τραυματικό είναι για κάποιον να ανακαλύψει πως ο/η σύντροφός του τον/την απατά, ελάχιστοι αντιλαμβάνονται πως αυτό που η ίδια αποκαλεί "ψυχολογική απιστία" (που δεν περιλαμβάνει σεξ) είναι εξίσου οδυνηρό και ενίοτε ακόμα πιο ολέθριο για τη σχέση ενός ζευγαριού. 


Και ποιος κάνει "ψυχολογική απιστία"; Η ειδικός δεν μιλάει για τα αθώα φλερτ αλλά για όταν κάποιος, άντρας για παράδειγμα, εκδηλώνει τεράστιο ενδιαφέρον για μια συνάδελφο, μια φίλη, μια γειτόνισσα και γενικότερα μια γυναίκα που δεν είναι η σύντροφός του.


Αν πιάσεις τον εαυτό σου να έχει έμμονες σκέψεις για αυτή τη γυναίκα, να θέλεις συνέχεια να επικοινωνείς μαζί της, να προσέχεις πολύ τι φοράς και τι λες όταν τη συναντάς, μη νομίζεις πως αυτό θα περάσει απαρατήρητο στα μάτια της συντρόφου σου.


Μάλιστα οι ψυχολόγοι εξηγούν πως όταν ένα τρίτο πρόσωπο, προκαλέσει ρήγμα στην σχέση εμπιστοσύνης που συνδέει ένα ζευγάρι, δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει σεξουαλική επαφή, η απώλεια και μόνο της "πρωτοκαθεδρίας" στην καρδιά του συντρόφου, μπορεί να είναι τόσο επώδυνη που να οδηγήσει κάποιον ακόμα και στο χωρισμό.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!