MEN'S GUIDE

Υπάρχει κάτι που κάνει τους άντρες να κλαίνε πιο συχνά από τις γυναίκες

Το ξέρεις πως οι γυναίκες συχνά κλαίνε (ενίοτε και στα ψέματα) και συγκινούνται ακόμα και με ρομαντικές κομεντί ή... διαφημίσεις. Και όμως αν νομίζεις πως οι άνδρες δεν κλαίνε κάνεις λάθος. Μια νέα έρευνα ισχυρίζεται πως οι άνδρες όχι μόνο κλαίνε, αλλά σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής τους, βάζουν τα κλάματα πιο συχνά από τις γυναίκες!

Και τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα να κλάψει; Κάτι που μπορεί να συμβεί στη δουλειά του. Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com νέα έρευνα του Ολλανδού καθηγητή Ad Vingerhoets, υποστηρίζει ότι οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να κλάψουν στον χώρο της εργασίας τους. Μια έρευνα που αντιτίθεται σε αυτή του νομπελίστα καθηγητή Tim Hunt, με τον τελευταίο να υποστηρίζει πως οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες ψυχολογικά, όταν βρίσκονται στη δουλειά τους. Με την εν λόγω έρευνα, ο Vingerhoets υποστηρίζει ότι όλα όσα νομίζαμε μέχρι τώρα για τον δυναμισμό και την ακεραιότητα του άντρα στον χώρο εργασίας του, μάλλον δεν ισχύουν.

«Πριν από περίπου τρία χρόνια, πραγματοποιήσαμε μια έρευνα για το κλάμα ανάμεσα σε συναδέλφους ψυχοθεραπευτές. Στην έρευνα αυτή, διαπιστώσαμε πως οι άντρες ψυχοθεραπευτές έκλαιγαν περισσότερο από τις γυναίκες». Μάλιστα το ποσοστό των αντρών ήταν συντριπτικό, αφού το 87,4%, δήλωνε πως είχε δακρύσει 9 στις 10 φορές μέσα σε συνεδρίες. Μετά το πέρας της έρευνας, ο Vingerhoets αναζητεί πλέον αν το φαινόμενο εμφανίζεται στην ίδια ένταση και σε άλλα επαγγέλματα, ή αν είναι κάτι που παρατηρείται μόνο στους ψυχοθεραπευτές.

Παρ' όλα αυτά, ο Vingerhoets αποδέχεται πως οι άντρες έχουν τα πρωτεία στο κλάμα, μόνο στους χώρους εργασίας, αφού σε γενικές γραμμές οι γυναίκες έρχονται πρώτες στα δάκρυα, αφού κλαίνε από 30 μέχρι 64 φορές το χρόνο, εν αντιθέσει με τους άντρες που κλαίνε από 6 έως 17. Ο Ολλανδός ισχυρίζεται πως οι ορμονικές αλλαγές, η πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο και τα ερεθίσματα που πηγάζουν μέσα από την τέχνη ή την λογοτεχνία, οδηγούν τις γυναίκες στο να είναι πιο ευσυγκίνητες από τους άντρες. «Γενικά, οι άντρες και οι γυναίκες τείνουν να δακρύζουν για τα ίδια πράγματα, όπως για παράδειγμα την απώλεια ενός κοντινού τους προσώπου ή για έναν χωρισμό. Αυτό όμως που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι πως οι άντρες συνηθίζουν να συγκινούνται με τις χαρμόσυνες ειδήσεις», αναφέρει ο Ολλανδός καθηγητής, ο οποίος ερευνά τη φύση του κλάματος στους ανθρώπους για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!