MEN'S GUIDE

Τι θα σου συμβεί αν δεν κάνεις σεξ όλο το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η λίμπιντο πολλών χτυπάει κόκκινο. Μπορεί όμως να μην έχετε την ευκαιρία να βρείτε κάποια ερωτική σύντροφο και να περάσετε μόνοι σας το καλοκαίρι (και ίσως και τους επόμενους μήνες). Τι όμως μας συμβαίνει όταν δεν κάνουμε σεξ;

Αρχικά θα πρέπει κανείς να γνωρίζει πως δεν θα πάθει κάτι κακό η υγεία του αν απέχει από το σεξ, αφού καμιά σύνδεση δεν υπάρχει ανάμεσα στην εμφάνιση κάποιας σωματικής ασθένειας με την αποχή από το σεξ.


Ωστόσο αυτό που κυρίως θα σας συμβεί είναι να χάσετε κάποια από τα οφέλη που προσφέρει μια υγιής σεξουαλική ζωή, η οποία προϋποθέτει και μια ελάχιστη συχνότητα περίπου 1 φορά την εβδομάδα στις σεξουαλικές επαφές  Και τα βασικά οφέλη των συχνών σεξουαλικών επαφών σχετίζονται κυρίως με τη βελτίωση της ψυχολογίας και την απομάκρυνση του άγχους.

Αν και κάποιοι άνθρωποι ευημερούν και είναι παραγωγικοί για μεγάλο μέρος της ζωής τους χωρίς να έχουν τακτική σεξουαλική επαφή, οι περισσότεροι είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος και το στρες, λόγω της φυσιολογικής ανάγκης τους για σεξουαλική επαφή.

Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε κιλά ή να δείτε την αρτηριακή σας πίεση να ανεβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν κάνετε τακτικά σεξ, αλλά ουσιαστικά “στερείτε” από το σώμα σας τα οφέλη που δεν παίρνει από αυτό.

Όταν κάνετε τακτικά σεξ (και αυτό περιλαμβάνει το “καταπληκτικό”, το “απλά καλό”, ακόμα και το “έτσι κι έτσι” σεξ) διατηρείτε την λίμπιντό σας υψηλά και αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!