MEN'S GUIDE

Μια barwoman σου δίνει συμβουλές για το πως να φλερτάρεις μια barwoman

Το καλοκαιράκι πλησιάζει και οι νυχτερινές εξορμήσεις σε summer clubs είναι σίγουρα στο πρόγραμμά σου. Και σίγουρα κάποια στιγμή θα σου έχει τύχει να ξεροσταλιάζεις μπροστά στο πόστο κάποιας κουκλάρας barwoman και να σκέφτεσαι με ποιο τρόπο να την προσεγγίσεις. Απάντηση σε αυτό σου δίνει μια γυναίκα που εδώ και χρόνια κάθεται πίσω από την μπάρα.

 Η Κ.Χ., επαγγελματίας barwoman την τελευταία δεκαετία, μίλησε στο gr.askmen,com και αποκαλύπτει τα tips εκείνα που θα σου επιτρέψουν να έρθεις λίγο πιο κοντά στον στόχο σου...

Προσπάθησε να είσαι πάντα ευγενικός...

«...αλλά και ομιλητικός. Έχω βαρεθεί να βλέπω τύπους που αντί να έρθουν και να σου πουν μια κουβέντα, να μιλήσουν, να γελάσουν, να περάσουν καλά, κάθονται και κοιτάζουν αποχαυνωμένοι την οθόνη του κινητού τους. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι κάθε ώρα και στιγμή είναι κατάλληλη για κουβεντολόι. Αν, για παράδειγμα, έρθεις να μου πιάσεις την πάρλα στις 12.30 το βράδυ του Σαββάτου, που συνήθως γίνεται "πόλεμος" μέσα στο μαγαζί, το πιο πιθανό είναι να σε "γειώσω"».

 

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα

«Πολλοί από τους άντρες που με προσεγγίζουν θεωρούν περίπου δεδομένο ότι δε γουστάρω αυτό που κάνω και ότι κατέληξα να σερβίρω ποτά επειδή απέτυχα ως μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια κ.ο.κ. Προσωπικά, με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που καταλήγουν σε βιαστικά συμπεράσματα για τον άλλο, προτού καν ανταλλάξουν μια κουβέντα μαζί του. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να θυμίσω ότι το bartending αποτελεί στις ημέρες μας ένα καλοπληρωμένο επάγγελμα, το οποίο, μάλιστα, για να το ασκήσεις, θα πρέπει προηγουμένως να το έχεις σπουδάσει. Για να μην το κουράζω λοιπόν, για να προσεγγίσεις σωστά μια barwoman, θα πρέπει να σέβεσαι όχι μόνο την ίδια αλλά, κυρίως, αυτό που κάνει».

Αγνόησε τα στερεότυπα

«Σε ποια στερεότυπα αναφέρομαι; Σε εκείνα που θέλουν τους άντρες να πίνουν τα ποτά τους σκέτα ή έστω με λίγο πάγο και τις γυναίκες να παραγγέλνουν μόνο κοκτέιλ ή κρασί. Ζούμε στο 2018, η μιξολογία έχει κάνει άλματα και, πίστεψέ με, το τελευταίο πράγμα που απασχολεί μια γυναίκα και ειδικότερα μια μπαργούμαν είναι το αν πίνεις μπύρα ή πίνα κολάντα. Όχι, το πόσο άντρας είσαι δεν φαίνεται στο ποτήρι αλλά στη συμπεριφορά σου...»

Κέρασέ ένα ποτό

«Για να εξηγούμαστε, βέβαια, προτού αναλάβεις οποιαδήποτε πρωτοβουλία, καλό θα ήταν να με ρωτήσεις αν θέλω ή αν μπορώ να πιω. Φυσικά, το ίδιο ακριβώς ισχύει όχι μόνο για μένα ή για κάποια άλλη συνάδελφο "παλεύει" με τις μπουκάλες πίσω από το μπαρ αλλά και για οποιαδήποτε γυναίκα δεις να κάθεται μόνη της στη μπάρα.Αν πάντως θέλεις να κάνεις τη διαφορά, κέρασε ένα κοκτέιλ. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη γουστάρει τα κοκτεϊλάκια, ακόμη κι αν είναι αναγκασμένη να τα φτιάχνει μόνη της (γέλια)».

Μην γίνεσαι κτητικός

«Σε συνάρτηση με αυτό που έλεγα προηγουμένως, το ότι με κέρασες ένα ποτό ή επειδή μου άφησες ένα καλό πουρμπουάρ, δε σημαίνει επ' ουδενι ότι ξαφνικά σου ανήκω. Το γεγονός ότι εργάζομαι στο χώρο της εστίασης, με υποχρεώνει να είμαι ευγενική προς όλους τους πελάτες. Για να το θέσω διαφορετικά, εκτός από το να σερβίρω το ποτό που θέλεις ή να παρασκευάζω το κοκτέιλ που γουστάρεις, οφείλω και να είμαι φιλική απέναντί σου. Αλλά μέχρι εκεί...».

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις: δείξε αληθινό ενδιαφέρον..

«Προσωπικά έχει τύχει να γίνω φίλη αλλά και να βγω ραντεβού με άντρες που γνώρισα πρώτα ως πελάτες. Οπότε, μη διστάζεις. Αν έχεις κάτι το ενδιαφέρον να πεις ή μια έξυπνη ατάκα για να "σπάσεις τον πάγο", μίλα στην κοπέλα που βρίσκεται πίσω από την μπάρα και φλέρταρέ την, σεβόμενος ωστόσο, πάντα τα όρια της κοσμιότητας, τους γύρω σου και, κυρίως, τον εαυτό σου».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!