MEN'S GUIDE

Τι να κάνεις για να μην πάθεις σοκ αν δεις πως είναι το δέρμα σου κάτω από τα γένια

Το τελευταίο διάστημα έγινε viral ένα άρθρο με τον τίτλο "Οι άντρες με γένια κουβαλούν περισσότερα μικρόβια από τους σκύλους" και δεν πρόκειται για... τρολιά αλλά για τα ευρήματα μιας έρευνας, διότι πράγματι τα γένια σου, αν δεν τα περιποιείσαι σωστά, μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων και δεν φαντάζεσαι πόση ζημιά κάνουν στο δέρμα που βρίσκεται κάτω από τις τρίχες του προσώπου σου,

Σύμφωνα με νέα έρευνα της κλινικής Hirslanden της Ζυρίχης στην Ελβετία, οι άντρες που έχουν γένια, κουβαλούν στην πραγματικότητα περισσότερα μικρόβια και από το τρίχωμα ενός σκύλου.

Οι Ελβετοί ερευνητές ανέλυσαν το τρίχωμα στο λαιμό 30 σκύλων, τους οποίους υπέβαλαν σε μαγνητική τομογραφία, και έκαναν το ίδιο με το δείγμα από τη γενειάδα 18 ανδρών. Στη συνέχεια έκαναν σύγκριση των αποτελεσμάτων.

Όπως αποδείχτηκε, οι άντρες είχαν υψηλότερο δείγμα μικροβίων από τα σκυλιά. Στην πραγματικότητα, 7 από τους άνδρες είχαν τόσα πολλά μικρόβια στο μούσι τους που υπήρχε κίνδυνος να αρρωστήσουν.

Και μετά από αυτό πολλοί αποφάσισαν να ξυρίσουν τα γένια τους και ανακάλυψαν πως το δέρμα που τόσο καιρό κάλυπταν τα μούσια τους είναι γεμάτο, στίγματα, δερματικές βλάβες, εξανθήματα και εμφανή τα σημάδια της γήρανσης.

Για να μην πάθεις τίποτε από αυτά φρόντισε να ακολουθήσεις τις ακόλουθες συμβουλές

Πλένε τα γένια σου

Καλό είναι να τα πλένεις καθημερινά, με ένα σαπούνι με ουδέτερο pH και φρόντιζε να τα λούζεις κάθε φορά που λούζεις και τα μαλλιά σου και μετά να τα στεγνώνεις καλά (ναι και με πιστολάκι αν χρειαστεί) γιατί η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων

Κάνε συχνά απολέπιση

Η απολέπιση είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να την καθιερώσεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να απομακρύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα και την λιπαρότητα από το πρόσωπο σου για να καθαρίζει σε βάθος και να είναι λαμπερό! Αυτή η διαδικασία γίνεται κανονικά και πάνω στα γένια για να απομακρυνθούν οι βρομιές που ενώ δεν τις βλέπετε αυτές συνεχίζουν υπάρχουν.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Αυτό που μπορεί να μην γνώριζες είναι πως η επιδερμίδα κάτω από τις τρίχες δεν “αναπνέει” σωστά με αποτέλεσμα να ξεραίνεται και να γερνάει πιο γρήγορα. Αν δεν θέλεις λοιπόν κάτι τέτοιο για το πρόσωπο σου, αυτό που σου προτείνουμε να κάνεις είναι να απλώσεις μια ενυδατική κρέμα όχι μόνο στο γυμνό μέρος του προσώπου αλλά και στο τριχωτό (πάνω στα γένια) με κινήσεις μασάζ για να απορροφηθεί σωστά. Χάρη στην εφαρμογή της ενυδατικής τα γένια σου θα είναι πιο μαλακά και λεία.

Κάνε τριμάρισμα

Σίγουρα ένα περιποιημένο μούσι το οποίο είναι κοντό είναι ότι καλύτερο από εκείνα τα οποία έχουν κάποιο μήκος! Ένα tip το οποίο σου προτείνουμε είναι τα χτενίζεις και να τα κονταίνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε με μηχανή, είτε με κάποιο ψαλίδι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!