MEN'S GUIDE

Υπάρχει μια απλή άσκηση που είναι ιδανική για όσους δουλεύουν σε γραφείο

Αν η δουλειά σου απαιτεί να κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή ή πίσω από έναν πάγκο ή σε ένα γραφείο, η αν γενικά για οποιοδήποτε λόγο περνάς πολλές ώρες της ημέρας καθιστός, τότε σίγουρα ξέρεις τι πάει να πει... πιάσιμο!

Το έχεις νοιώσει ακόμη και όταν περνάς μόνο δυο-τρεις αγχωτικές ώρες σε μια καρέκλα γραφείου: πιάσιμο, μούδιασμα και πόνος από τον αυχένα μέχρι τους ώμους. Όμως, κλείνοντας ένα πλήρες οχτάωρο κολλημένος στην καρέκλα, αυτή η πίεση μεταφέρεται στην πλάτη, φτάνει έως τη μέση, χτυπά στους γοφούς και τους μηρούς και εξαπλώνεται στους βραχίονες μέχρι τις άκρες των δαχτύλων σου.

Μια έρευνα από το Κέντρο Εξατομικευμένης Φροντίδας Υγείας του πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε ότι όταν κάποιος περνά πίσω από ένα γραφείο 7 ή 8 ώρες συνεχόμενα, διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μόνιμων προβλημάτων στο κεφάλι, στον αυχένα και στη μέση. Όμως οι μελετητές παρατήρησαν και κάτι ακόμη πιο τρομακτικό: τα άτομα που περνούν το 60% της μέρας τους καθισμένοι σε μια καρέκλα, δείχνουν αυξημένους φλεγμονώδεις δείκτες, με αποτέλεσμα την εμφάνιση καρδιοπάθειας, διαβήτη μέχρι και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Η λύση

Για να μπορέσεις να απαλλάξεις το σώμα σου από τους πόνους και τη δυσκαμψία που προκαλεί το καθισιό, αρκεί να ξεκλέψεις μόλις 30 δευτερόλεπτα για να κάνεις μια άσκηση, που θεωρείται ιδανική για την περίπτωσή σου και δεν απαιτεί κανέναν εξοπλισμό, άρα μπορείς να την κάνεις παντού: ακόμα και στο γραφείο στο διάλειμμα σου, ενώ μπορείς να τη κάνεις και κάθε πρωί μόλις ξυπνήσεις και λίγο πριν ξαπλώσεις για ύπνο το βράδυ.

Ο λόγος για την άσκηση που έχει γίνει γνωστή ως "η Κινούμενη Γέφυρα" ή "Θωρακική Γέφυρα", και στην ουσία μιμείται μια σειρά κινήσεων που είναι εμπνευσμένες από τη γιόγκα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!