MEN'S GUIDE

Τα 5 πράγματα που οφείλεις να σκεφτείς και να ξέρεις πριν χτυπήσεις tattoo

Αν είσαι ένας (από τους λίγους) που ακόμα δεν έχουν αποκτήσει ένα τατουάζ και σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα, εν όψει καλοκαιριού, καλό είναι να γνωρίζεις ορισμένα πράγματα για τα τατουάζ.

Αναμφίβολα τα τατουάζ είναι μόδα και πολλοί πλέον αποκτούν tattoos, αφού θεωρούν πως τους προσδίδουν γοητεία. 


Και η αλήθεια είναι πως ακόμα και έρευνες επιβεβαιώνουν πως οι γυναίκες θεωρούν τα τατουάζ ως ένδειξη αρρενωπότητας σε έναν άντρα. Ωστόσο πριν πάρεις την απόφαση, να αποκτήσεις το πρώτο σου τατουάζ, φρόντισε να έχεις κάνει τις σωστές επιλογές και να γνωρίζεις και ορισμένα πράγματα για το πως θα πρέπει να φροντίσεις το τατουάζ σου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 

Τι σχέδιο θα κάνεις

Το τατουάζ είναι μόνιμο και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξεις ένα σχέδιο, το οποίο σου αρέσει, σε χαρακτηρίζει και είσαι σίγουρος ότι δε θα το απεχθάνεσαι μετά από 5 χρόνια. Είναι ένα είδος δέσμευσης, οπότε πρέπει να σκεφτείς κάτι που σου αρέσει, αλλά και σου ταιριάζει. Για παράδειγμα, το να “χτυπήσεις” στο σώμα σου μερικά κινέζικα ιδεογράμματα επειδή είναι τώρα στη μόδα, είναι μια επιλογή που στο μέλλον κατά πάσα πιθανότητα θα μετανιώσεις. Επίσης, σε καμία, μα καμία περίπτωση μην κάνεις τατουάζ με το όνομα της κοπέλας σου, όσο σίγουρος και αν είσαι για τη σχέση σας.

Από την άλλη, μπορείς να τολμήσεις με μια συμβολική για σένα ημερομηνία ή με ένα σχέδιο που ξέρεις ότι σου αρέσει, σου ταιριάζει και μπορείς να υποστηρίξεις με το στυλ σου.

Η επιλογή του tattoo artist

Οι tattoo artists όλο και αυξάνονται, όσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον του κόσμου για τα tattoo. Για να βρεις τον σχεδιαστή που σου ταιριάζει, μπορείς να κάνεις μια έρευνα στο facebook και το instagram, όπου πολλοί καλλιτέχνες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα σχέδιά τους. Επίσης, ψάξε τις κριτικές για τον tattoo artist που σε κέντρισε με τα έργα του, ώστε να διαπιστώσεις εάν είναι όντως τόσο καλός όσο φαίνεται. Το σημαντικότερο είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής, τα εργαλεία να αποστειρωθούν μπροστά σου και ο χώρος να είναι καθαρός.

Πού θα “χτυπήσεις” το τατουάζ

Η επιλογή του σημείου που θα χτυπήσεις το τατουάζ είναι εξίσου σημαντική με το σχέδιο που θα κάνεις. Μη σκέφτεσαι τα σημεία όπου ο πόνος είναι δυνατότερος, γιατί όπου και να σε τρυπήσει η βελόνα, θα πονέσεις. Πρέπει να γνωρίζεις ότι τα σημεία του σώματος που δε βλέπει ο ήλιος είναι προτιμότερα για τατουάζ, γιατί τα χρώματα μένουν ζωντανά για πολύ περισσότερο καιρό. Αυτά τα σημεία είναι οι κοιλιακοί, το εσωτερικό σημείο του χεριού, ψηλά στο πόδι και το στέρνο. Τα τατουάζ στην πλάτη είναι πολύ εντυπωσιακά, όμως είναι καλό να ξεκινήσεις με ένα σχετικά μικρό και απλό τατουάζ, το οποίο θα βρίσκεται σε εμφανές για σένα σημείο.

Τα μεγάλα τατουάζ

Τα μεγάλα τατουάζ χρειάζονται πολύ κόπο και χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Να ξέρεις ότι θα χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη συνεδρία μέχρι να τελειοποιηθεί το σχέδιο και να μπουν τα χρώματα που θέλεις. Οπότε, αν επιλέξεις να κάνεις μανίκι, να ξέρεις ότι δε θα το αποκτήσεις με την πρώτη επίσκεψη, αλλά θα σου πάρει πολύ καιρό.

Η φροντίδα

Κάθε μαγαζί δίνει τις δικές του οδηγίες για τη φροντίδα του τατουάζ ανάλογα με το σημείο και με το μελάνι που χρησιμοποιείται, οπότε πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα όσα σου υποδείξουν. Γενικά όμως ισχύουν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες.

Πρέπει να το αφήσεις καλυμμένο στο νάιλον για τουλάχιστον 6 ώρες ή και μέχρι την επόμενη ημέρα. Η βελόνα, όπως είναι αναμενόμενο, αφήνει πληγές στο δέρμα, οπότε το σημείο του τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή, που είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί. Όταν έρθει η ώρα να βγάλεις τον επίδεσμο, πρέπει να καθαρίσεις το σημείο του τατουάζ με μια καινούργια μπάρα αντιβακτηριδιακού και μη αρωματισμένου σαπουνιού και στη συνέχεια να απλώσεις μια ειδική ενυδατική, αντιβακτηριδιακή και μη αρωματισμένη λοσιόν ή κρέμα με βιταμίνη Ε, που θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα στην περιοχή. Η ενυδατική θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 6-8 ώρες. Όσο η πληγή επουλώνεται, θα νιώθεις το σημείο να σε καίει και να σε τρώει, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το ξύσεις!

Η διαδικασία της επούλωσης θα ξεκινήσει μόλις το κάπαλο της πληγής αρχίσει να υποχωρεί. Έχε υπόψιν ότι σε αυτό το στάδιο, το εσωτερικό της μπλούζας σου θα γεμίσει σημάδια απ’ το μελάνι. Ακόμα και μετά την επούλωση του τατουάζ, δεν πρέπει να το χτυπάει ο ήλιος, γιατί θα αλλοιωθεί το χρώμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάς να αλείφεις το σημείο με πολλές στρώσεις αντηλιακού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!