MEN'S GUIDE

Έχεις άγχος; Δοκίμασε να τρως τα ακόλουθα κάθε πρωί και μεσημέρι

Το άγχος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της συνολικής υγείας κάθε άντρα, αφού εκτός από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που προκαλεί, το άγχος και το στρες έχει συνδεθεί με την εμφάνιση σοβαρών καρδιαγγειακών νόσων.

Υπάρχουν αρκετοί σύμμαχοί σου στη μάχη κατά τους άγχους, όπως είναι η άσκηση, οι σύντομες και συχνές αποδράσεις στη φύση, τα χόμπι και η ενασχόληση με χειρωνακτικές εργασίες και πολλά άλλα.


Όμως λίγοι γνωρίζουν πως και η διατροφή μπορεί να μειώσει το άγχος , αφού υπάρχουν μερικές τροφές που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουν τη διάθεσή σου, να ενισχύουν την ψυχική ηρεμία και γενικά θωρακίζουν το νευρικό σου σύστημα.


Δες ποια γεύματα προτείνει μια ειδική διατροφολόγος για να καταπολεμήσεις το άγχος.
 

Πρωινό κατά του άγχους

  • Βρόμη: Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα ένα είδος φυτικών ινών, τις βήτα γλυκάνες, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης τονίζει η Κλαίρη Παπαβασιλείου, διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc. Οι ίνες αυτές παρέχουν μια αργή, σταθερή απελευθέρωση ενέργειας που κρατούν σε ισορροπία τη χημεία του εγκεφάλου και το σάκχαρο στο αίμα σου.
  • Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως: Το πλούσιο σε φυτικές ίνες ψωμί σου προσφέρει περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες θεωρείται πως σταθεροποιούν το νευρικό σύστημα.

 

Μεσημεριανό κατά του άγχους

  • Σαλάτα με ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Οι φυτικές ίνες, που τις βρίσκουμε στα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου, δρουν κατά της δυσκοιλιότητας και μειώνουν την απορρόφηση του διατροφικού λίπους λέει η ειδικός. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τους σύνθετους υδατάνθρακες δεν προκαλούν απότομες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται αρνητικά η διάθεσή σου.
  • Μια πράσινη σαλάτα με τυρί κότατζ. Το τυρί αυτό περιέχει τρυπτοφάνη, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε σεροτονίνη και να προσφέρει ηρεμία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!