MEN'S GUIDE

Αυτά είναι τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία των ανδρών

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες ενημερώνονται σε πολύ μικρότερο βαθμό για θέματα υγείας σε σύγκριση με τις γυναίκες και αγνοούν βασικά πράγματα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού τους.

Και ειδικά στη σύγχρονη εποχή που οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι αυξημένες και το πρόγραμμα πολλών αντρών προκαλεί κόπωση και στρες, αρκετοί είναι αυτοί που παραπονούνται πως νιώθουν ατονία και έλλειψη ενέργειας.


Αυτό πιθανά να σχετίζεται με την έλλειψη κάποιου από τα βασικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα κ.λπ) που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού κάθε άντρα.

 Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Ο όρος αυτός αναφέρεται σε ένα συνδυασμό οκτώ βιταμινών (Β1, Β2, Β3, Β6, φολικό οξύ, Β12 και βιοτίνη), οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για την παραγωγή ενέργειας, βοηθώντας παράλληλα στη μείωση του αισθήματος κούρασης και κόπωσης. Προστατεύουν το νευρικό σύστημα, γι’ αυτό και συχνά συστήνονται σε καταστάσεις έντονου στρες.

– Βιταμίνη Β1: Ειδικότερα η βιταμίνη Β1 (ή αλλιώς θειαμίνη) είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας στους μυς, αλλά και για το καρδιαγγειακό, το νευρικό και το πεπτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έλλειψή της προκαλεί αίσθημα κόπωσης, αδυναμία μνήμης και συγκέντρωσης, ενώ συνήθως για καλύτερη απορρόφησή της προτείνεται να λαμβάνεται σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

– Βιταμίνη C: Πέρα από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο προστατεύει από κρυολογήματα και ιώσεις, η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, μειώνει την πιθανότητα της υπέρτασης, καθώς και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία εμφανίζονται συχνά στους άνδρες, ιδιαίτερα μετά τα 40. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ προφυλάσσει τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα τις ημέρες με αυξημένα επίπεδα μόλυνσης στην ατμόσφαιρα.

– Βιταμίνη D: Συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενός στοιχείου σημαντικού για την καλή κατάσταση του σκελετού (άρα προστατεύει από την οστεοπόρωση), καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των μυών, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

– Σελήνιο: Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, έχει συνδεθεί με την αυξημένη προστασία από καρκίνο και σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

– Ασβέστιο: Το πολύτιμο αυτό μέταλλο ουσιαστικά βοηθά στη διατήρηση της σκελετικής υγείας, ωστόσο εμπλέκεται και στην πήξη του αίματος, στην αποστολή σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος, στη διατήρηση της υγείας των μυών και στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

– Μαγνήσιο: Θεωρείται ένα μέταλλο ιδανικό για την καταπολέμηση του στρες. Προφυλάσσει από τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στη διατήρηση της αντοχής των οστών και ελαττώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα βασικότερα συστατικά για να πετύχει κανείς αντιγήρανση, μακροζωία και, γενικότερα, καλή υγεία.

– Ψευδάργυρος: Απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Προστατεύει τον οργανισμό από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες, έχοντας καθοριστική δράση και στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων. Ανανεώνει τα κύτταρα και κρατάει το δέρμα σφριγηλό και νεανικό, καθώς συμμετέχει και στην αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κυττάρων του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!