MEN'S GUIDE

Τι μαρτυρά για τη συνολική υγεία ενός άντρα η "μαλακή" στύση;

Οι "μαλακές" στύσεις είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα που εμφανίζουν οι άντρες με προβλήματα στυτικών δυσλειτουργιών. Όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συγκεκριμένο σύμπτωμα, δεν σημαίνει μόνο πως κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του πέους σου στις σεξουαλικές επαφές, αλλά αποτελεί σημάδι πιθανής εμφάνισης και άλλων προβλημάτων υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες η εκδήλωση ενός τέτοιου συμπτώματος θα πρέπει να θορυβήσει έναν άντρα πως πιθανά να αντιμετωπίσει στο μέλλον και κάποια καρδιακή νόσο, αφού οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει άμεση σύνδεση των δύο.

Μια αυστριακή μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων μέσα σε 10 χρόνια ήταν 65% υψηλότερος στους άνδρες με μέτρια ή σοβαρή στυτική δυσλειτουργία. «Τα αιμοφόρα αγγεία του πέους είναι σημαντικά μικρότερα από τα υπόλοιπα που έχεις στο σώμα σου και αρχίζουν να στενεύουν πολύ πριν από αυτά της καρδιάς ή του εγκεφάλου», λέει ο Darius Paduch, καθηγητής ουρολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο της Νέας Υόρκης. «Οι μαλακές στύσεις είναι ένα σημάδι απόφραξης της μικροκυκλοφορίας του αίματος στο πέος σου, κάτι που αργά ή γρήγορα οδηγεί και σε εμφράγματα στην καρδιά και στον εγκέφαλο».

Oι ειδικοί παράλληλα θυμίζουν πως πολλοί άντρες επιλέγουν να μην αναζητήσουν ιατρική βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις στύσεις τους και οι επιστήμονες τονίζουν πως αυτή η πρακτική είναι λάθος, αφού ένας γιατρός μπορεί να εντοπίσει αν η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με κάποια άλλα προβλήματα υγείας και ενδεχομένως να προλάβει έγκαιρα την εμφάνιση πιο σοβαρών προβλημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές νόσοι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!