MEN'S GUIDE

Retromania: 50 χρόνια από το πρώτο προσθιοκίνητο Peugeot

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Απριλίου 1965, όταν η Peugeot παρουσίασε στο Παρίσι στους ντίλερ της το 204. Ένα αυτοκίνητο που προκάλεσε έκπληξη, καθώς – σε αντίθεση με ό,τι συνηθιζόταν τότε – είχε την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Το 204 είχε μήκος κάτω από τα 4 m. και ανήκε στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών μοντέλων, που εξελίχθηκε στο σημερινό C segment (π.χ. το 308).

Η εξέλιξη του Peugeot 204 κράτησε σχεδόν 8 χρόνια μέχρι να παρουσιαστεί και την ευθύνη για τη σχεδίασή του ανέλαβε ο Pininfarina. Το μικρό 4θυρο μοντέλο ήταν το πρώτο Peugeot παραγωγής με δισκόφρενα στους μπροστινούς τροχούς και τιμή που το καθιστούσε προσιτό και σε όσους είχαν «σφιχτό» οικογενειακό προϋπολογισμό. Το γεγονός ότι έγινε best-seller στη Γαλλία το διάστημα 1969-1971 αποδεικνύει ότι η Peugeot «πόνταρε» σωστά.

Ο εγκάρσια τοποθετημένος κινητήρας και το – επίσης εγκάρσιο – κιβώτιο ταχυτήτων επέτρεψαν στους μηχανικούς της Peugeot να περάσουν την κίνηση στον μπροστινό άξονα και να δημιουργήσουν μία καμπίνα επιβατών με ικανοποιητικούς χώρους. Κινητήρας κατά το λανσάρισμα του 204 ήταν ο 1.1 βενζίνης, ενώ από το 1968 μπήκε στο… παιχνίδι ο 1.3 diesel. Πέρα από sedan, το Peugeot 204 κυκλοφόρησε ως δίθυρο cabrio, τρίθυρο coupe, station wagon, αλλά και σε επαγγελματική έκδοση. Η παραγωγή του 204 ολοκληρώθηκε το 1976.


Πηγή: Newsauto.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!