MEN'S GUIDE

Συνεχώς ξεχνάς πράγματα; Χρήσιμα tips για να τονώσεις τη μνήμη σου

Μια σύγχρονη έρευνα, που δημοσιεύτηκε πριν από δύο χρόνια, ήρθε να αποδείξει πως οι άντρες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα μνήμης σε σύγκριση με τις γυναίκες. Αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των... ξεχασιάρηδων, δες μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσεις τη μνήμη σου.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Menopause και έδειξε πως στις ηλικίες άνω των 40 η μνήμη των ανδρών είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με αυτή των γυναικών.
Και άλλες έρευνες έχουν δείξει πως και στις μικρότερες ηλικίες, οι άντρες έχουν την τάση να ξεχνούν ή να δυσκολεύονται να θυμηθούν μικροπράγματα στην καθημερινότητά τους (όπως ραντεβού, λίστες με ψώνια, ημερομηνίες, που είναι τα κλειδιά τους κ.λπ) σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τις γυναίκες.


Και για να βελτιώσετε την μνήμη σας και να απομακρύνετε και τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα:


Σκίτσα και ζωγραφική
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Consciousness and Cognition, έδειξε πως το να ζωγραφίσεις ή να κάνεις ένα σκίτσο προκειμένου να θυμηθείς κάτι, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, από το να το σημειώσεις απλά σε ένα χαρτί.

Γυμναστική και ασκήσεις αναπνοής

Οποιουδήποτε είδους γυμναστική έχει ευεργετική δράση για την εγκεφαλική μας λειτουργία. Κάντε ασκήσεις που σας αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς, αλλά και ασκήσεις που σας διασκεδάζουν - είναι πολύ καλή ιδέα να γυμνάζεστε με παρέα. Προοσπαθήστε να αναπνέετε σωστά, και να κάνετε τακτικά ασκήσεις αναπνοής. Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να σκοτώσουν το στρες και να σας ηρεμήσουν, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθούν να διαχειρίζεστε καλύτερα τις ευθύνες της καθημερινότητας.

Διάβασμα και σταυρόλεξα.

Μην σταματήσετε ποτέ να διαβάζετε βιβλία, αλλά και να μαθαίνετε καινούρια πράγματα. Η μνήμη μας λειτουργεί σαν μυς· όσο δεν την ασκούμε, ατροφεί. Ακόμα και το να λύνετε ένα σταυρόλεξο στο διάλειμμά σας μπορεί να σας κάνει τεράστιο καλό.

Σωστή διατροφή και αντιοξειδωτικά

Τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την μνήμη είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως η γλυκοπατάτα, τα καρότα, το σπανάκι και τα πορτοκάλια, αλλά και ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα. Φροντίστε η διατροφή σας να περιλαμβάνει τροφές με μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, όπως τα σταυρανθή λαχανικά και τα μούρα. Αποφεύγετε τροφές με πολλά κορεσμένα λιπαρά, ώστε να μην γεμίζετε τον οργανισμό σας με βλαβερές τοξίνες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!