MEN'S GUIDE

Δύο tips που ίσως δεν ξέρεις και σε κάνουν να δείχνεις νεότερος

Κάτι το 10 Years Challenge, κάτι τα χρόνια που περνούν και πίσω δεν γυρνούν, κάτι η πρόσφατη Πρωτοχρονιά που βάσει μελετών είναι η περίοδος που οι περισσότεροι προβληματίζονται για το γήρας, αυτή την περίοδο, πιθανά να σε έχει απασχολήσει το θέμα του πως θα καταφέρεις να συνεχίσεις να δείχνεις νέος με την πάροδο των χρόνων.

Φυσικά αν είσαι ακόμα πολύ νέος, το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να φροντίζεις να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και να αθλείσαι και αν ταυτόχρονα προσέχεις να ενυδατώνεις σωστά το δέρμα σου καθημερινά, σίγουρα δεν έχεις και πολλά να σε αγχώνουν για τα επόμενα δέκα χρόνια.


Αν πάλι έχεις περάσει τα... άντα, άκου δύο σημεία που πρέπει να προσέχεις για να κρύβεις χρόνια.


1. Πρόσεξε το χρώμα των μαλλιών σου 

Όσο και αν νομίζεις πως το να βάψεις τα μαλλιά σου για να καλύψεις τις λευκές ή τις γκρίζες τρίχες, θα σε κάνει να δείχνεις νεότερος, τελικά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Και αυτό το επιβεβαιώνουν σειρά μελετών όπου οι συμμετέχοντες καλούνταν να μαντέψουν την ηλικία ατόμων που έβλεπαν σε φωτογραφίες. Τεράστιο ποσοστό των συμμετεχόντων έκανε λάθος και πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση ηλικίας για τους άντρες με βαμμένα μαλλιά. 
Το σωστό είναι να αφήσεις τα μαλλιά σου να γκριζάρουν φυσικά, και κυρίως να φροντίζεις να είναι υγιή τα μαλλιά σου, γιατί με την πάροδο των χρόνων τα μαλλιά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και ενυδάτωση. Αν πάλι αποφασίσεις να βάψεις τα μαλλιά σου μην πειραματιστείς με κανένα άλλο χρώμα πέρα από το φυσικό σου.
 

2. Πρόσεξε την τριχοφυία σου
Όπως απέδειξε και μια πρόσφατη Αυστραλιανή μελέτη, οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με λιγότερη τρίχα. Είναι σημαντικό λοιπόν όσο μεγαλώνεις να διατηρείς στο μίνιμουμ τις τρίχες του σώματος σου διότι έχουν την τάση όσο περνάνε τα χρόνια να εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές του κορμιού σου όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Φρόντισε να τις διατηρείς σε ένα κοντό μήκος χωρίς να τις ξυρίζεις εντελώς, χρησιμοποιώντας μια ειδική ηλεκτρική ξυριστική μηχανή προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες σου, έτσι ώστε να αποφύγεις τον ερεθισμό του δέρματος σου.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!