MEN'S GUIDE

Τα 6 σημάδια πως ίσως αποκτήσεις προβλήματα με την στύση σου

Οι στυτικές δυσλειτουργίες κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και συχνότερα και απασχολούν μεγάλη μερίδα του αντρικού πληθυσμού, ενώ αυξάνεται και ο ρυθμός εμφάνισης προβλημάτων στύσης ακόμα και σε νεαρούς άντρες. Οπότε καλό είναι να γνωρίζει κανείς ποια είναι τα σημάδια που χτυπούν... καμπανάκι πως κάτι πρέπει να προσέξεις για να μην αντιμετωπίσεις μελλοντικά προβλήματα στη σεξουαλική ζωή σου.

Η ακόλουθη λίστα περιλαμβάνει πράγματα τα οποία συνδέονται με την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κάποιας στυτικής δυσλειτουργίας και όπως αναφέρει και το gr.askmen.com, καλό είναι κανείς να προλάβει κάποιες καταστάσεις φροντίζοντας έγκαιρα τον εαυτό του και συγκεκριμένα πράγματα όπως ο ύπνος, η διατροφή του και η φυσική του κατάασταση.

Έχεις ξεχάσει πως είναι να ξυπνάς με πρωινή στύση

Μάλλον θυμάσαι, τότε στην εφηβεία σου που ξύπναγες καθημερινά με αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν "morning wood". Η αλλιώς πρωινή στύση πιο επιστημονικά. Η οποία είναι σημάδι πως τα αγγεία της περιοχής λειτουργούν σωστά και η περιοχή αιματώνεται όπως πρέπει. Αν αυτό έχει καιρό να σου συμβεί ίσως είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δεν σκέφτεσαι τόσο συχνά το σεξ πια

Η τεστοστερόνη κάνει τον αντρικό κόσμο να κινείται. Απαραίτητη, αγαπημένη και πολύ χρήσιμη για το sex drive σου. Παλιότερα: μια σεξουαλική σκέψη έφτανε για «αεροπλάνο να σε κάνει». Τώρα πια όχι τόσο. Ίσως σπάνια. Καμιά φορά και καθόλου για μια ολόκληρη εβδομάδα. Η πεσμένη διάθεση μπορεί να σημαίνει πεσμένη τεστοστερόνη -ή και το ανάποδο.

Έχεις χοληστερίνη ή υψηλή πίεση

Τα πράγματα είναι πολύ απλά σε αυτή την περίπτωση. Η ιατρική επιστήμη έχει μιλήσει: χοληστερίνη και υψηλή πίεση δε βοηθάνε για μια υγιή στύση. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου βέβαια αν οι εξετάσεις σου βγήκαν κακές, απλά φρόντισε να το παρακολουθήσεις το ζήτημα.

Ξεκίνησες ένα φάρμακο για πρώτη φορά

Δεν είναι όλα τα φάρμακα ένοχα για προβλήματα στύσης, απλά κάποια μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες. Όπως ας πούμε συγκεκριμένα αντικαταθλητικά ή κάποια φάρμακα που βοηθούν την πίεση. Στο γράφουμε απλά για να το έχεις στο μυαλό σου...

Η στύση σου δεν κρατάει τόσο όσο παλιότερα

Καμιά φορά μπορεί αυτό να είναι παροδικό. Λίγο το άγχος, λίγη η κούραση, λίγο το περισσότερο αλκοόλ. Όλα αυτά μπορούν να σε επηρεάσουν μία φορά. Ή και δύο. Άντε και τρεις. Όταν αυτό όμως γίνεται συνέχεια και αποτελεί πια τη νόρμα, να ξέρεις ότι ίσως βρίσκεται λίγο πριν τα πραγματικά προβλήματα στύσης.

Κάνεις πολύ κακό ύπνο

Ο ύπνος είναι πολύ πιο σημαντικός από ότι νομίζουμε. Γενικά αλλά και ειδικά για τη σεξουαλική μας υγεία. Αν δεν κοιμάσαι καλά, λόγω άγχους ή βεβαρημένου προγράμματος στη δουλειά, μπορεί να σου στοιχίσει. Όμως υπάρχει κάτι που είναι ακόμα πιο ύπουλο: η υπνική άπνοια. Αν πάσχεις από αυτή μπορεί να σου δημιουργήσει και θέματα στη στύση -όπως συμβαίνει δηλαδή στο 70% των αντρών, όπως σημειώνει έρευνατου International Society for Sexual Medicine.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!