MEN'S GUIDE

To λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι άντρες και καταστρέφουν τα μαλλιά τους

Πολλοί άντρες έχουν μια εμμονή με τα μαλλιά τους και έρευνες έχουν δείξει πως ένα από τα μεγαλύτερα άγχη που έχουν οι άντρες είναι ο φόβος της απώλειας μαλλιών. Άρα δεν είσαι ο μόνος που θέλει να έχει τα μαλλιά του σε άψογη κατάσταση και ασχολείται αρκετά μαζί τους, αλλά πιθανά και εσύ κάνεις ένα λάθος που κάνουν πολλοί.

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Πιθανά στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα.


Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις πως το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό στο μαλλιά σου, όμως αυτό που επίσης προκαλεί φθορές στην τρίχα είναι το σκούπισμα και ειδικά το επίμονο τρίψιμο των μαλλιών με πετσέτα.

Όταν σκουπίζεις τα μαλλιά με πετσέτα, οι άκρες των μαλλιών σου ξεφτίζουν και χάνουν τη λάμψη τους. Ακόμα χειρότερα, αυξάνεις τον κίνδυνο της φαλάκρας, καθώς η τριβή μπορεί να απομακρύνει τις τρίχες από τη ρίζα τους.

Το σωστό είναι να ακουμπήσεις απλά την πετσέτα στο κεφάλι σου αμέσως μετά το λούσιμο για ελάχιστα δευτερόλεπτα για να απορροφηθεί ένα μέρος της υγρασίας και μετά να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Αν βιάζεσαι (αλλά μόνο αν βιάζεσαι) μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι, αλλά να θυμάσαι πως και αυτό προκαλεί φθορές στην τρίχα.


Τέλος να θυμάσαι πως δεν πρέπει να αφήνεις τα μαλλιά σου τυλιγμένα με πετσέτα μετά το λούσιμο, ούτε να αφήνεις τα μαλλιά σου (αν έχουν μήκος κάτω από τους ώμους) να ακουμπούν πάνω σε βρεγμένη πετσέτα που έχεις στους ώμους σου, γιατί η υπερβολική υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων.  

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!