MEN'S GUIDE

Ένα τζελ που απλώνεις στους ώμους είναι η νέα μέθοδος αντισύλληψης για άντρες

Μέχρι σήμερα, οι μέθοδοι που υπάρχουν για να αποφύγει ένα ζευγάρι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αφορούν κυρίως τις γυναίκες, ενώ οι άντρες το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να φορούν προφυλακτικό ή να κάνουν σχετικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως η βασεκτομή. Όμως τώρα αυτό μπορεί να αλλάξει.

Το εθνικό ινστιτούτο υγείας των ΗΠΑ, προωθεί και χρηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου, το οποίο αν περάσει και τη φάση των τελικών δοκιμών πιθανά θα βγει στην αγορά μέσα στο ερχόμενο έτος.


Το φάρμακο λέγεται NES/T και είναι σε μορφή τζελ. Το φάρμακο θα πρέπει να απλώνεται στους ώμους και χαμηλά στην πλάτη και η δράση του θα μπορεί να αποτρέπει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από μια σεξουαλική επαφή.


Το NES/T περιέχει μια ορμόνη τη Νεστορόνη (Nestorone) η οποία θα μπλοκάρει τη δημιουργία φυσικής τεστοστερόνης από τους όρχεις και θα ρίχνει την τεστοστερόνη σε μηδενικά επίπεδα. Παράλληλα όμως το φάρμακο περιέχει και τεστοστερόνη η οποία θα φροντίζει να διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα οι ανδρικές ορμόνες, έτσι ώστε να αποφεύγονται παρενέργειες, όπως η στυτική δυσλειτουργία,  που εμφάνιζαν παλαιότερα φάρμακα που απέτυχαν στις κλινικές δοκιμές.


Η λογική για τη δημιουργία του νέου φαρμάκου, είναι να μπορεί και ένας άντρας να φέρει την ευθύνη για το αν θέλει να τεκνοποιήσει ή όχι και αυτό το βάρος να μην πέφτει αποκλειστικά ή κυρίως στις γυναίκες, και όπως εξηγούν ειδικοί που ασχολούνται με την παρασκευή του νέου φαρμάκου, είναι μια κίνηση που προωθεί την ισότητα των δύο φύλων.


Ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το νέο φάρμακο, και αρκετές είναι οι γυναίκες που σχολιάζουν πως ακόμα και αν δουν έναν ερωτικό τους σύντροφο να τρίβει ένα τζελ στους ώμους και την πλάτη του, οι ίδιες δεν θα αισθάνονται ασφαλείς πως χωρίς τη χρήση προφυλακτικού ή άλλου μέτρου αντισύλληψης δεν θα έχουν κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!